Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 1
Sutra: 4° 4° 1
22. siječnja 2019.
Riječki teatar

Večeras promjena u podjeli Händelove opere: Ivana Srbljan kao Julije Cezar

Ivana Srbljan kao Cezar
Ivana Srbljan kao Cezar
Autor:
Objavljeno: 16. svibanj 2016. u 11:34 2016-05-16T11:34:06+02:00

Nakon što je publiku i kritiku osvojila kao prelijepa, tragična Cornelia »zamamnog« glasa, solistica riječke Opere Ivana Srbljan nastupit će u naslovnoj ulozi večerašnje izvedbe Händelove opere »Julije Cezar u Egiptu«.

Podsjetimo, u posljednje dvije sezone, Ivana Srbljan na riječkoj je opernoj pozornici bila Olga u »Evgeniju Onjeginu« Čajkovskog, Bersi u Giordanovoj operi »Andrea Chenier«, Maddalena u Verdijevu »Rigolettu«, a naročito je pamtimo kao uvjerljivu, fatalnu Carmen u komornoj izvedbi istoimene opere Georgesa Bizeta.

Večeras će i Amanda Stojović ostvariti svoj debi u prvoj riječkoj baroknoj operi i to u ulozi Cornelije. Riječ je o mladoj pjevačici koja već ostvarila niz zapaženih uloga na opernim pozornicama Beograda, Maribora, Ljubljane, Beča te diljem Japana.

Uz Ivanu Srbljan kao Julija Cezara i Adamandu Stojević u ulozi Cornelije, nastupit će solisti iz premijerne podjele: Anamarija Knego kao Kleopatra, Sonja Runje u ulozi Tolomea, Marko Fortunato kao Sesto, Dario Bercich kao Achilla, Slavko Sekulić kao Curio te Olga Kaminska u ulozi Nirena.

Riječki »Julije Cezar u Egiptu« Georga Friedricha Händela, operna je predstava u režiji i dramaturgiji Marina Blaževića i Olivera Frljića, a pod dirigentskim vodstvom maestra Villea Matvejeffa.

Prije početka predstave, u 18 sati, u foyeru HNK Ivana pl. Zajca bit će upričen okrugli stol na temu »Je li žena kastrat suvremenog doba« čija je namjera ukazati na kompleksnost s kojom višak ili manjak nekih elemenata utječe na to jesmo li percipirani kao pretežno maskuliziraniji ili feminiziraniji.

U razgovoru će sudjelovati Brigita Miloš, Jasminka Juretić, Sanja Bojanić, Slaven Crnić i Marin Blažević, a ulaz je moguć uz prethodno podizanje propusnica na kazališnoj blagajni, čiji je broj ograničen.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka