Sudjelovat će i publika

Večeras premijera predstave ‘Wars of Fiction’

Hina

"Wars of Fiction" nagovještava putovanje u kojem su tijela izvođača i publike doživljena u svom njihovom potencijalu, stoji u najavi predstave



ZAGREB – Hrvatska premijera predstave »Wars of Fiction« autora Luísa Miguela Félixa i Sidneyja Leonija održat će se večeras u Zagrebačkom plesnom centru (ZPC).


»Wars of Fiction nagovještava putovanje u kojem su tijela izvođača i publike doživljena u svom njihovom potencijalu, što omogućava kretanje prostorom u kojem je sve moguće«, ističe se u najavi predstave koja se izvodi u suradnji ZPC-a i Hrvatskog instituta za pokret i ples.


»U projektu Wars of Fiction izvođači utjelovljuju različite nizove emocionalnih i osjetilnih stanja u stvaranju eksperimentalnog i drukčijeg kinestetskog okoliša, a tijela izvođača i publike doživljavaju se u svom njihovom potencijalu«, dodaje se.Sidney Leoni francuski je umjetnik koji svoj rad fokusira na pitanja senzacija, afekata, aktivne percepcije i specifičnog odnosa s publikom.




Tijekom 2010. godine sa skupinom međunarodnih umjetnika producirao je predstavu »Undertone« koja se bavila hiberboličnim stanjima prenaglašenih perceptualnih stimulacija.Luís Miguel Félix portugalski je plesni umjetnik, a svoju izvedbenu profesiju kao performer razvija od 2008. do 2011. u predstavama europskih koreografa čiji rad vidi kao jedinstvenu pojavu i okosnicu suvremenog izvedbenog stvaralaštva.


Njegov koreografski rad bavi se specifičnim načinima i uvjetima nastanka predstave, a usmjeren je na istraživanje načina na koje se izvedba predstavlja i svjedoči putem publike i samih izvođača.