Premijera

Ulyses na Brijunima: Mladi ansambl dobio ovacije

Asja Perović, dr. med.

Alegoričnu dramu Bertolta Brechta režirala je Lenka Udovički, a izvedba je nadahnuta kineskom operom i šangaj jazzom



BRIJUNI U Ljetnom kinu na Velikom Brijunu, u sklopu 17. sezone Kazališta Ulysses, premijerno je prikazana alegorična drama Bertolta Brechta »Dobri čovjek iz Sečuana« u režiji Lenke Udovički i izvedbi studenata »Glume i medija« Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci.


Gledatelji su pozitivnim reakcijama i ovacijama ispratili ansambl od 14 mladih glumaca, koji su kroz glumu, pjesmu i pokret nadahnut kineskom operom i šangaj jazzom ispričali priču o jedinom dobrom čovjeku i njegovoj sudbini. U Brechtovoj drami tri boga spuštaju se na Zemlju u potrazi za barem jednim dobrim čovjekom, ne bi li dokazali da svijet koji su stvorili nije ispao potpuni promašaj. Jedina dobra osoba – prostitutka Šen Te – pronađena je u bijednom kineskom gradu Sečuanu i muči se više nego ikad, rastrgana između nagona da svima udovolji i da se zauzme sama za sebe…


U predstavi su igrali Sendi Bakotić, Sara Blažić, Ana Marija Brđanović, Marta Čarzevec, Ivan Čulo, Martin Grđan, Mario Jovev, Tonka Mršić, Gala Nikolić, Anja Sabol, Deni Sanković, Tomina Tonković, Vanda Velagić i Nataša Veselinović. Pokret i koreografiju potpisuje Staša Zurovac, autor glazbe je Nigel Osborne, a korepetitorica je Valnea Žauhar. Autor pratnje, oblikovatelj instrumenta i izvođač je Ivan Valušek, kostimografiju potpisuju Ivana Butković, Adriana Milić i Barbara Bourek, a scenografiju Paola Lugarić.




Predstava »Dobri čovjek iz Sečuana« ponovno je na repertoaru 24. srpnja u istom prostoru.