Predstava

U HNK-u Zagreb premijera autorskog projekta Ane Marije Žužul

Davor Mandić

Foto HNK Zagreb

Foto HNK Zagreb

Priča o tri žene koje pokušavaju shvatiti kako gube svoj autentičan glas i tonu u vlastite praznine u društvu koje sreću pretvara u obvezu, vrijednosti relativizira, a uspjeh nameće pod svaku cijenu, premijerno će biti prikazana 11. svibnja



Što kada ni uspješna karijera, ni stabilan obiteljski život pa čak ni vječna potraga za sobom ne mogu omogućiti dubinski mir? Do koje se granice sreća može mjeriti standardima drugih? Je li tragedija suvremenog društva imati više nego bilo koja generacija prije i, svemu unatoč, biti nesretan?


Na sva ova pitanja, koja se okupljaju pod glavnim pitanjem: »Koliko puno smo prazni?« HNK Zagreb najavljuje odgovore umjetničke organizacije Odeon Art, koja u koprodukciji s HNK-om Zagreb i Školskom knjigom d.d. postavlja autorski projekt »Praznine«, kreativne producentice Ane Marije Žužul.


Priča o tri žene koje pokušavaju shvatiti kako gube svoj autentičan glas i tonu u vlastite praznine u društvu koje sreću pretvara u obvezu, vrijednosti relativizira, a uspjeh nameće pod svaku cijenu, premijerno će biti prikazana 11. svibnja, dok će sljedeće izvedbe biti održane 23. svibnja, 1. lipnja, 8. lipnja i 15. lipnja.


Ana Marija Žužul ističe da hrabrost suočavanja s vlastitim prazninama donosi istinsku puninu.– Isto tako, hrabrost propitivanja umjetničkih granica donosi drukčiji izričaj te aktualni i novi sadržaj – ističe autorica koja se, osim u ulozi kreativne producentice ove predstave, pojavljuje i u ulozi glumice. Iz HNK-a poručuju da se radi o iznimno talentiranoj mladoj umjetnici, što dokazuje ovaj multimedijalni projekt uz veliku težnju k inkluzivnom teatru.

– Uz kreativnu producenticu i glumicu Žužul, u hrabrom pomicanju granica i preispitivanju praznina, sudjeluju i ostali članovi autorskog tima: dramaturginja Morana Novosel, redateljica Kristina Kegljen te glumice Ana Vučak Veljača i Dubravka Lelas. Predstava ‘Praznine’ nastala je suradnjom 12 mladih umjetnika – kažu u HNK-u, dodajući da u netipičnom izvedbenom prostoru, u tonskoj dvorani, publika uranja u ovu interdisciplinarnu i inovativnu intermedijsku predstavu, u kojoj su tri protagonistice istodobno i slučajne sudionice.