Prema istoimenoj slikovnici

U Gradskom kazalištu lutaka 27. siječnja praizvedba predstave “Wanda LaVanda”

Davor Mandić



RIJEKA Praizvedba nove predstave prema predlošku riječke autorice Jelene Tondini – »Wanda LaVanda« – održat će se u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka 27. siječnja u 18 sati. Iz GKL-a javljaju da u povodu nove predstave na repertoaru organiziraju i slijed popratnih događanja. U srijedu 25. siječnja u 17 sati održat će se predstavljanje slikovnice »Wanda LaVanda« u Dječjem odjelu Stribor Gradske knjižnice Rijeka. Pretpremijera predstave bit će 26. siječnja u 18 sati, a 28. siječnja nakon izvedbe u 11 sati održat će se Wandina mala radionica izrade igračaka.


Prema istoimenoj slikovnici napravljena je predstava o šarenoj ovčici Wandi LaVandi u režiji redateljice Morane Dolenc. Kreaciju lutaka i scenografije potpisuje Luči Vidanović, a glazbu Anita Valo i Meri Jaman iz grupe Meritas. U glavnoj ulozi ovčice nalazi se Zlatko Vicić, a uz njega predstavu izvode Petra Šarac i Vanja Jovanović.


Redateljica Morana Dolenc završila je Ecole Nationale Superieure des Arts de la Marionnette 2005. g. u Charleville-Mezieresu u Francuskoj te prvi put kreativno sudjeluje s Gradskim kazalištem lutaka u Rijeci kao redateljica.