Riječki lutkari u Osijeku

»Trsatski zmaj« putuje na SLUK

Svjetlana Hribar

Prizor iz predstave

Prizor iz predstave

U autorskom projektu Alexa Đakovića i Davida Petrovića premijerno izvedenom 12. ožujka 2015., a koji je inspiriran istoimenom pričom Velida Đekića, susrećemo mnoštvo likova iz riječke svakodnevnice te pronalazimo razne gradske simbole



Gradsko kazalište lutaka Rijeka tradicionalno sudjeluje na Susretu lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske – SLUK-u koji se održava u Osijeku od 1. do 3. lipnja, a ove godine nastupit će s predstavom „Trsatski zmaj“ i to 3. lipnja u 10:00 sati u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića. 


   U autorskom projektu Alexa Đakovića i Davida Petrovića premijerno izvedenom 12. ožujka 2015., a koji je inspiriran istoimenom pričom Velida Đekića, susrećemo mnoštvo likova iz riječke svakodnevnice te pronalazimo razne gradske simbole, a predstava na duhovit i zabavan način progovara i o ljubavi prema gradu Rijeci te otvara pitanje što uopće znači voljeti svoj grad. 


   Likovno rješenje lutaka i scenografije za ovu predstavu ponudila je Nisa Hrvatin, dok je Sanjin Seršić oblikovatelj rasvjete. U predstavi sudjeluju David Petrović, Alex Đaković, Goran Zelić i Andrea Špindel te Zrinka Kolak – Fabijan u ulozi naratora, grada Rijeke. 




   Nacionalni, bijenalni festival SLUK, koji je posvećen isključivo lutkarskoj umjetnosti Hrvatske, uz bogat program ove je godine okupio desetak domaćih kazališta čije predstave imaju priliku osvojiti prestižne nagrade u različitim kategorijama.