Kazalište Hotel Bulić u Harteri

“Svršimo s božjim sudom part III”

Kim Cuculić

Kazalište Hotel Bulić najavljuje novi projekt koji će se održati danas i sutra u Rijeci u Energani (Hartera) s početkom u 21 sat. Riječ je o projektu »Antonin Artaud: Svršimo s božjim sudom part III«. Autorica koncepta je Senka Bulić, a izvođači su Senka Bulić, Damir Martinović Mrle, Ivana Jozić, Stipe Kostanić, Marko Cindrić i Ivanka Mazurkijević



RIJEKA Kazalište Hotel Bulić najavljuje novi projekt koji će se održati danas i sutra u Rijeci u Energani (Hartera) s početkom u 21 sat. Riječ je o projektu »Antonin Artaud: Svršimo s božjim sudom part III«. Autorica koncepta je Senka Bulić, a izvođači su Senka Bulić, Damir Martinović Mrle, Ivana Jozić, Stipe Kostanić, Marko Cindrić i Ivanka Mazurkijević. 


   Treći dio projekta »Svršimo s božjim sudom part III« nastavak je rada u kojem se razvija ideja putem zamjene prirode surogatima. Prve dvije predstave bavile su se Artaudom putem videoinstalacija, zvuka, pokreta, glasa, a u završnoj fazi temama nadomjestaka, tijela bez organa.


Uz performere u ovoj predstavi kao izvođači tretira se i zvuk i organska instalacija. Metodologija je višemjesečni laboratorijski rad koji je autentičan u procesu kao i u izvedbi. Aktivnosti projekta provode se uz financijsku podršku Zaklade kultura nova. 




   Glazbu i glazbenu instalaciju potpisuje Damir Martinović Mrle, a vizualni identitet, scenu i glazbu za scenu »Šipka« Tomislav Ćurković. Autor kostima je Oliver Jularić, dizajner svjetla Nikša Mrkonjić, inovator i istraživač Gjino Šutić te voditelj tona Matej Zec.