Silvestarska izvedba "Orašara"

Stara godina u “Zajcu” nakon 26 godina

Kim Cuculić

Na Silvestrovo, 31. prosinca, u 18 sati bit će izveden »Orašar« Petra Iljiča Čajkovskog u koreografiji i režiji Ronalda Savkovića te pod dirigentskim vodstvom Igora Vlajnića



RIJEKA Nakon 26 godina, riječko Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca odlučilo je ponovno otvoriti svoja vrata na Staru godinu te omogućiti publici da krene u susret novoj 2014. godini u jedinstvenom ozračju.


Na Silvestrovo, 31. prosinca, u 18 sati bit će izveden »Orašar« Petra Iljiča Čajkovskog u koreografiji i režiji Ronalda Savkovića te pod dirigentskim vodstvom Igora Vlajnića.


Za obiteljske dolaske djeci su osigurane besplatne ulaznice, koje treba podignuti na blagajni kazališta. U produženoj pauzi predstave bit će upriličena prigodna zakuska za sve posjetitelje. 




   Na silvestarskoj će izvedbi ulogu Clare plesati Marta Kanazir, ulogu Princa Joseph Caine, dok će Drosselmeyera plesati Andrei Köteles, a Snježnu kraljicu Cristina Lukanec.


Fritza pleše Borna Šebelja, a Colombinu Paula Rus. Španjolski ples plesat će Irina Köteles i Daniele Romeo, Arapski ples Marta Voinea Čavrak i Leonid Antontsev, Kineski ples Paula Rus i Svebor Zgurić, Ruski ples Anna Ponomareva i Martin Grainger.


Dvije arapske pratilje bit će Tena Ferić Dokmanović i Tanja Tišma, a dva Arapa Dimitrij Andrejčuk i Vitalij Klok. Praline će otplesati Anka Zgurić i Laura Orlić, a Valcer cvijeća cijeli baletni ansambl.


U ulozi Mame vidjet ćemo Oxanu Brandibouru, u ulozi Djeda Dimitrija Andrejčuka, a Dadilja će biti Danijela Menkinovski.


Uz njih, u predstavi sudjeluje ansambl djevojčica i dječaka te članovi riječke Academije di Capoeira i članovi parkour skupine Ri-Run iz Rijeke. Dramaturg je Darko Lukić, scenografiju potpisuje Dalibor Laginja, kostime Aleksandar Nošpal, a svjetlo Dalibor Fugošić.