Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. listopada 2019.
Uspjeh 'Zamrznutih pjesama'

Riječki lutkari s 51. PIF-a ponijeli tri nagrade

'Zamrznute pjesme' osvajaju srca malenih i velikih
'Zamrznute pjesme' osvajaju srca malenih i velikih
Autor:
Objavljeno: 23. rujan 2018. u 17:01 2018-09-23T17:01:00+02:00

Dječji žiri jednoglasno je „Zamrznute pjesme“ proglasio najboljom predstavom Festivala, dok je međunarodni stručni žiri nagradio Denija Šesnića za inventivno osvjetljenje u predstavi „Zamrznute pjesme“ i ansambl predstave „Zamrznute pjesme“ za preciznu zajedničku animaciju lutaka

 

Predstava „Zamrznute pjesme“ autorice i redateljice Tamare Kučinović, u produkciji Gradskog kazališta lutaka Rijeka, na ovogodišnjem 51. Međunarodnom festivalu kazališta lutaka – PIF-u osvojila je čak tri nagrade: dječji žiri jednoglasno je „Zamrznute pjesme“ proglasio najboljom predstavom Festivala, dok je međunarodni stručni žiri nagradio Denija Šesnića za inventivno osvjetljenje u predstavi „Zamrznute pjesme“ i ansambl predstave „Zamrznute pjesme“ za preciznu zajedničku animaciju lutaka.

51. PIF održao se u Zagrebu od 15. do 21. rujna te je, uz raznolik popratni program, okupio 16 domaćih i inozemnih ansambala, a nagrade su dodijeljene na kraju Festivala, u petak 21. rujna.

„Presretni smo zbog osvojenih nagrada! Zamrznute pjesme osvajaju srca malenih i velikih“, poručila je ravnateljica GKL Rijeka Magdalena Lupi Alvir.

U dječjem žiriju nalaze se Andrija Bulović, Leonarda Iva Dozan i Emilija Petričević, a u međunarodnom stručnom žiriju Antonija Bogner-Šaban (Hrvatska), Nina Malikova (Češka) i Edvard Majaron (Slovenija).  

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.