Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 4
Sutra: 8° 8° 4
19. siječnja 2020.
MSU

Riječki TRAFIK ima novi projekt: Predstava u kojoj gledatelji stvaraju "svoj film"

Riječki TRAFIK ima novi projekt: Predstava u kojoj gledatelji stvaraju "svoj film"
Riječki TRAFIK ima novi projekt: Predstava u kojoj gledatelji stvaraju "svoj film"
Autor:
Objavljeno: 10. prosinac 2019. u 10:10 2019-12-10T10:10:28+01:00

Riječki teatar TRAFIK za 13. i 14. prosinca najavljuje novi projekt pod naslovom »Jogging Godard, Remove/Removie« u zagrebačkom MSU-u. Riječ je o site-specific projektu koji istražuje filmski opus Jean-Luca Godarda ukomponiran u specifičan prostor Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, te uključuje scenografski koncept kao temelj istraživanja. Autorica koncepta, Lara Badurina, ovog je revolucionarnog umjetnika izabrala kao drugog, nakon Dana Flavina, u ciklusu hommagea umjetnicima koji su utjecali na njezin umjetnički razvoj.

- Fokusirani na filmski jezik kao jednu od varijacija svakodnevnog jezika i ljudske komunikacije, gledatelji će ući u proces identifikacije s Godardovim jezikom. Za razliku od klasičnog pristupa scena-rampa-gledatelj ili pristupa u kojem se izvođač kreće među gledateljima i ukida rampu, u ovom projektu gledatelji će svojim izborima u (po)kretanju sudjelovati u izvedbi, a istovremeno će aktivnom percepcijom stvarati »svoj film«... Ovom izvedbom TRAFIK predstavlja muzej kao specifičan prostor, gdje se njemu svojstvena izlagačka djelatnost proširuje u stvaran prostor djelovanja kroz prostor igre/izvedbe - piše u najavi.

Režiju potpisuje Lara Badurina, koreograf je Žak Valenta, skladatelj Dušan Maksimovski, kostimograf Iztok Hrga, dramaturg Luka Bosanac, a u plesnoj izvedbi sudjeluju Ema Crnić, Eleonora Magdalena Vrdoljak, Sellena Beram, Josipa Bubaš, Ana Katulić, Mia Kevo, Helvecia Tomić i Vera Mitrović Vrbanac. Glumci su Neven Aljinović Tot i Nino Sorić. Otvorena proba s publikom je 13. prosinca u 18 sati, a izvedba 14. prosinca počinje u 19.30 sati u sklopu programa »Deset za deset - MSU dan 10«. Rezervacije na: trafikanti1998@gmail.com.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.