Premijera predstave

Ri teatar ove subote premijerno izvodi SF komediju “Građanin George”

E. B.



RIJEKA Ri Teatar ove će subote, 11. veljače premijerno izvesti predstavu »Građanin George«, redatelja Marka Dorčića i koautora Emira Mulalića u Kulturnom centru Kalvarija s počekom u 20 sati.


Građanin George jedan je od simbola današnjeg globaliziranog svijeta, on je poduzetnik i filantrop, s time da je ovo potonje vezano uz interes, objašnjavaju autori. A priča počinje kada George objašnjava plan zamrzavanja dok se ne nađe lijek za njegovu bolest.


Predstava prokazuje problematiku suvremenog trenutka, današnjeg svijeta na društvenoj i političkoj prekretnici kroz aktualne prilike kao što je neočekivani rasplet izbora u SAD-u, sukobi na Bliskom istoku, izbjeglička krizu i rast ekstremizma u Europi, a bavi se, konačno, i pitanjem ostavštine globalizma i promišljanjem kako će taj isti svijet izgledati za 50 godina.


Glavni lik George budi se nakon 50 godina i suočava se sa svojom genetskom i duhovnom ostavštinom. Kompjutor HAL budi ga baš na dan izbijanja 3. svjetskog rata. George sve preživljava, ali se ponovno zamrzava, a HAL ga drugi put budi baš u času kad je izmišljen lijek za njegovu bolest. No George odbija lijek i krene mijenjati povijest…Ovo je još jedna SF-komedija, nastavak već ranije uprizorenih SF-predstava poput »Tvornica kretena«, »Day after yesterday«, »Megapolithen« i »Borba protiv terorizma 2020«.

Repriza predstave je u nedjelju, 12. veljače u 20 sati u Kulturnom centru Kalvarija, a sve informacije i rezervacije mogu se dobiti na broj telefona 051/375-866, ili [email protected]