Odlazak

Preminuo poznati glumac, pjevač i komičar Damir Mihanović – Ćubi

Ivana Kocijan

Foto/Duško Jaramaz/PIXSELL

Foto/Duško Jaramaz/PIXSELL

Da boluje od teške bolesti, Ćubi je doznao tek početkom prosinca prošle godine. Neizlječiva bolest mu je dijagnosticirana nakon što mu je pozlilo na jednom snimanju u Zagrebu. Liječio se u bolnici Sestara Milosrdnica u Zagrebu, a preminuo je u splitskoj bolnici



RIJEKA  Prvog dana nove godine iz Splita je stigla tužna vijest – nakon kratke i teške bolesti u 59. godini preminuo je poznati voditelj, glazbenik, glumac i zabavljač Damir Mihanović-Ćubi.


– Napustio nas je velikan hrvatske zabavljačke scene! Velika hvala na svemu, poručili su s Nove TV čije je emisije »Nad lipom 35« članom bio dugi niz godina.


Da boluje od teške bolesti, Ćubi je doznao tek početkom prosinca prošle godine. Bolest mu je dijagnosticirana nakon što mu je pozlilo na jednom snimanju u Zagrebu. Liječio se u bolnici Sestara Milosrdnica u Zagrebu, odakle je na svom Facebook profilu objavljivao fotografije i pokazivao vedar duh.


Damir Mihanović Ćubi je bio i poznati glazbenik / Foto IVO ČAGALJ/PIXSELL


Damir Mihanović Ćubi je bio i poznati glazbenik / Foto IVO ČAGALJ/PIXSELL





Njegovi prijatelji i kolege nisu znali da je omiljeni Splićanin bolestan, a čim su doznali za tešku dijagnozu, počeli s prikupljanjem sredstava za njegovo liječenje. Među prvima se u prikupljanje pomoći uključila Giulianova supruga Kristina Đanić, a donacijama su pomogli i drugi pjevači, glumci.


Posljednje dane Ćubi je proveo u Dalmaciji. Preminuo 1. siječnja u splitskoj bolnici.


Kako podsjeća Nova TV, ovaj velikan hrvatske zabavljačke scene uvijek je širio zaraznu pozitivu i bio vedar, a stoga i omiljen voditelj i zabavljač mnogima. Ćubi je bio porijeklom sa Šolte, a većinu života bio je vezan za Split.


Tijekom karijere duge više desetljeća odigrao je brojne predstave od kojih mnoge nose i njegov autorski potpis. Karijeru je započeo krajem 1980-ih godina kao bubnjar zadarske grupe Forum.


Damir Mihanović Ćubi u predstavi "U zemlji jajoliji" na Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku / Foto DUŠKO JARAMAZ/PIXSELL


Damir Mihanović Ćubi u predstavi "U zemlji jajoliji" na Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku / Foto DUŠKO JARAMAZ/PIXSELL



Glumio je u zabavnim emisijama »Jel’ me netko tražio?« i »Nad lipom 35« te će zauvijek ostati upamćen kroz svoje jedinstvene likove poput Nevena i Romana iz tih zabavnih serijala. S Novom TV imao je dugogodišnju suradnju te se, osim »Nad lipom 35«, pojavio i u brojnim novogodišnjim emisijama, pa i u onoj prekjučerašnjoj koja je ispratila 2019. godinu. Bio je poznat i po monokomediji “Ko radi, štrajka od gladi”.


U samostalnoj je pjevačkoj karijeri stekao popularnost pjesmom »Pumpaj« s albuma »Rješenje za dobro raspoloženje« iz 1998. godine. Osim toga, objavio je i albume »Moj ce-de« i »One4Fun By Ćubi«.


Iza uvijek nasmijanog komičara specifičnog izričaja i legende dalmatinskog humora ostala su dvojica sinova i supruga Vernona.


Vijest o smrti popularnog Ćubija njegovi su prijatelji i kolege dočekali s nevjericom.


– Čuo sam za strašnu vijest. Ne mogu vjerovati da ga je u 20 dana bolest pojela. Pamtit ću ga po inteligentnoj zafrkanciji, za 24 sata izjavio je Joško Čagalj Jole.


– Gradelavat ćemo mi umjesto na Šolti na nekom još ljepšem mjestu. Mirno spavaj. Volimo te, napisala je jučer na Facebooku voditeljica Marijana Batinić, dok je Đelo Jusić Jr. napisao:


– A budaletino moja najdraža… Zbogom ti dragi prijatelju i siguran sam da na nebu sad počinje najbolji party… Mirno spavaj i pozdravi ekipu…