Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 1
Sutra: 18° 21° 1
25. travnja 2018.
Teatar &TD

Premijera predstave "Ko rukom odneseno"

Ivan Lackovic / Cropix
Ivan Lackovic / Cropix
Autor:
Objavljeno: 28. travanj 2014. u 23:15 2014-04-28T23:15:00+02:00

Autor predstave Bobo Jelčić (1964.), najpoznatiji po svojim suradnjama s Natašom Rajković te po filmskom hitu Obrana i zaštita, ovom se predstavom nakon 16 godina ponovno vratio u Teatar &TD.

ZAGREB Predstava "Ko rukom odneseno", novi autorski projekt višestruko nagrađivanog kazališnog i filmskog redatelja Bobe Jelčića, premijerno je večeras prikazana u zagrebačkom Teatru &TD.

Najavljivana kao "rekonstrukcija jednog naizgled uobičajenog druženja", radnja prati Marka, uspješnog čovjeka koji je sve u životu napravio kako treba: na vrijeme završio školovanje, zaposlio se u dobroj tvrtki i općenito mu je sve dobro posloženo - karijera, djevojka, prijatelji. Iako je, kao mnogi, znao u prošlosti zabasati u različite probleme, poslovne ili privatne, što god to bilo uvijek se osjećao dovoljno sposobnim i spretnim uhvatiti se u koštac s njima, ponekad uz pomoć nekolicine iskrenih prijatelja.

Kad se pred njime odjednom ispriječi nešto što još nije iskusio i s čime se ne zna nositi, što ga čini beznadnim i depresivnim, na rubu očaja, on naziva svoje najbolje prijatelje - jedan konvencionalni bračni par - i odlazi k njima u potrazi za pomoći i spasom, iako sumnja u povoljan ishod.

Komorna druženja u troje razotrkivaju Markovu nemoć, ali i zanimljivu bračnu dinamiku njegovih prijatelja. Odigrali su ih Marko Makovičić (u ulozi Marka), te Ivana Krizmanić i Jerko Marčić (bračni par), dovodeći do komike i apsurda naizgled česte svakodnevne situacije.

Autor predstave Bobo Jelčić (1964.), najpoznatiji po svojim suradnjama s Natašom Rajković te po filmskom hitu Obrana i zaštita, ovom se predstavom nakon 16 godina ponovno vratio u Teatar &TD.

Upravo u tom je kazalištu 1998. premijerno izvedena predstava "Usporavanja" kojom je Jelčić, zajedno s Natašom Rajković, osvojio brojne nagrade, a Teatar &TD pozicionirao na mapu europskih kazališta.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka