Kazalište "Tvornica lutaka" i Scena Gorica

Predstava “Profesor Baltazar” putuje u Sibir

Hina

Glumci Mario Kovač, Petra Radin i Filip Detelić sibirskoj će djeci dočarati legendarni lik profesora Baltazara, hrvatskog animiranog brenda koji je oživio i na kazališnim daskama.



ZAGREB Šesteročlana ekipa zagrebačkog Kazališta “Tvornica lutaka” i Scene Gorica sa svojom ovogodišnjom uspješnicom “Profesor Baltazar – Put oko svijeta” od 23. rujna boravi u Sibiru na devetodnevnom gostovanju u Ulan-Udeu, glavnom gradu Republike Burijatije u Ruskoj Federaciji, priopćeno je iz toga kazališta.


Tamo će sudjelovati na Međunarodnom kazališnom festivalu i gostovati u tom gradu nedaleko od istočne obale Bajkalskog jezera.


Glumci Mario Kovač, Petra Radin i Filip Detelić sibirskoj će djeci dočarati legendarni lik profesora Baltazara, hrvatskog animiranog brenda koji je oživio i na kazališnim daskama. Djelomično slijedeći originalni serijal, predstava je u mnogim prizorima svjesno neverbalna te je stoga mogu ravnopravno gledati i najmlađi gledatelji, ili stranci, poput mališana iz Burijatije koji su neobičnog profesora i njegov čudnovati stroj upoznali posredstvom televizije.




Zagrebački glumci su se potrudili naučiti dijelove predstave i na ruskom, pa će tako na najbolji način predstaviti profesora koji spremno rješava sve probleme potrebitih, kaže se u priopćenju.


Gostovanje je organizirano na poziv burijatijskog Ministarstva kulture i uz potporu Ministarstva RH, grada Zagreba i hrvatskog veleposlanstva u Moskvi, te brojnih sponzora.