Ljetna pozornica

Popularna opera Jakova Gotovca: “Ero s onoga svijeta” u subotu u Opatiji

Kim Cuculić



OPATIJA Opera Jakova Gotovca »Ero s onoga svijeta«, u izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, bit će održana u subotu, 23. lipnja u 21.30 sati na opatijskoj Ljetnoj pozornici. Najuspješnije i najpopularnije Gotovčevo djelo ubraja se među najuspjelije slavenske komične opere, a od praizvedbe u zagrebačkom HNK-u 1935. gotovo ne silazi s repertoara svih hrvatskih nacionalnih kuća.


Glazbeni kolorit, bujna orkestracija, živahni ritmovi, pjevne vokalne linije koje neprekinuto teku u uskoj su vezi s iznimnim libretom Milana Begovića, prepunim duhovitih i domišljatih stihova.


Autorski tim, između ostalih, čine dirigent Nikša Bareza, redatelj Krešimir Dolenčić i scenograf Dalibor Laginja. Solisti predstave su Siniša Štork (Gazda Marko), Dubravka Šeparović Mušović (Doma), Valentina Fijačko Kobić (Đula), Stjepan Franetović (Mićo/Ero s onoga svijeta), Davor Radić (Mlinar Sima), Ana Zebić Kostel (Čobanče) i Neven Mrzlečki (Momče), kojima će se na sceni pridružiti Orkestar i zbor Opere i Balet zagrebačkog HNK-a.




Ulaznice se mogu kupiti u Opatiji u uredu Festivala Opatija radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music shopu, Croatia Records Music shopu, Foto Reviji i u caffe baru »Nad urom« u Robnoj kući Korzo, te online na www.mojekarte.hr