Prikazan "Duh koji hoda"

Počele 31. “Gavelline večeri”, nagrade lovi osam predstava

P. N.

NL arhiva

NL arhiva

Slijede predstave »Hinkemann« Ernsta Tollera i Igora Vuka Torbice u izvedbi ZKM-a; »Tri zime«  Tene Štivičić u režiji Barbare Hieng Samobor i produkciji Mestnog gledališča ljubljanskog; »Nad grobom glupe Europe« Sebastijana Horvata i Milana Markovića Matthisa u izvedbi riječkog »Zajca«



ZAGREB Predstavom »Duh koji hoda (Prometejev put)« makedonskog dvojca Dejan Dukovski – Aleksandar Popovski u izvedbi SNP-a iz Novog Sada i Centra za razvoj vizualne kulture, sinoć su otvorene »Gavelline večeri« koje će do 11. listopada prikazati ukupno 11 predstava, od kojih osam u konkurenciji za nagrade, jednu izvan konkurencije te dvije produkcije Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu.


Slijede predstave »Hinkemann« Ernsta Tollera i Igora Vuka Torbice u izvedbi ZKM-a; »Tri zime«  Tene Štivičić u režiji Barbare Hieng Samobor i produkciji Mestnog gledališča ljubljanskog; »Nad grobom glupe Europe« Sebastijana Horvata i Milana Markovića Matthisa u izvedbi riječkog »Zajca«, »Mriješćenje šarana« Aleksandra Popovića, u režiji Milana Neškovića i izvedbi Ateljea 212, »Prosjačka opera« Kokana Mladenovića i Kornélie Góli, u izvedbi Narodnog pozorišta Sarajevo, »Kao na nebu« Kaya Pollaka, u režiji Renea Medvešeka i produkciji »Gavelle« te »Tri zime« u režiji Ivice Buljana i produkciji HNK-a u Zagrebu.


»Gaveline večeri« zatvara 11. listopada predstava »Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali« Tanje Šljivar u režiji Mirjane Karanović i produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. Dvije studentske produkcije su Shakespeareov »Julije Cezar«, glumački ispit pod mentorstvom Krešimira Dolenčića, Ivice Boban i Branka Šturbeja te »Proletio je tihi anđeo«, po motivima »Galeba« A. P. Čehova, u režiji Tamare Damjanović. Odluku o nagradama donijet će žiri u kojem su glumica Linda Begonja, redatelj Vito Taufer i dramatičar Tomislav Zajec.