HNK Ivana pl. Zajca

Ozren Prohić više nije ravnatelj riječke Opere

Kim Cuculić

"Naime, Ozren je nedavno dobio status redovnog profesora na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Međutim, kao redatelj i dalje će ostati suradnik našeg kazališta. Imamo dugu povijest zajedničkog rada, pa se nadam da će tako i ostati", ističe Nada Matošević Orešković

RIJEKA Ozren Prohić od danas više nije umjetnički ravnatelj Opere HNK Ivana pl. Zajca. Iz propagande riječkoga kazališta stiglo je priopćenje u kojemu stoji:»S obzirom na brojne redateljske angažmane izvan Rijeke te novi status redovnog profesora na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, Ozren Prohić od 1. ožujka 2013.  više nije u mogućnosti obnašati dužnost umjetničkog ravnatelja Opere HNK Ivana pl. Zajca Rijeka. Međutim, nastavlja se njegova vrlo plodna i uspješna umjetnička suradnja s riječkim kazalištem, pa će tako uskoro režirati operu »Marco Polo« Danielea Zanetovicha, a potom i Brittenovu »The Turn of the Screw«. Za vrijeme njegova gotovo šestogodišnjeg vođenja riječke Opere, ovaj je ansambl ostvario 20 premijera, brojne reprize, koncerte i druga događanja.

Vezano uz to intendantica Nada Matošević Orešković kaže:


– Nažalost, ravnatelj Opere Ozren Prohić odlazi. Podnio je zahtjev za sporazumnim raskidom ugovora. Naime, Ozren je nedavno dobio status redovnog profesora na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Međutim, kao redatelj i dalje će ostati suradnik našeg kazališta. Imamo dugu povijest zajedničkog rada, pa se nadam da će tako i ostati – ističe Matošević Orešković.


Uskoro će biti upriličena zajednička konferencija za novinare intendantice Nade Matošević Orešković i Ozrena Prohića.