Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. studenoga 2019.
Ostvarenja

Objavljene nominacije za Nagradu hrvatskog glumišta - gotovo bez riječkih kazališta

Objavljene nominacije za Nagradu hrvatskog glumišta - gotovo bez riječkih kazališta
Objavljene nominacije za Nagradu hrvatskog glumišta - gotovo bez riječkih kazališta
Autor:
Objavljeno: 13. studeni 2018. u 10:53 2018-11-13T10:53:10+01:00

RIJEKA Objavljene su nominacije predstava i izuzetnih umjetničkih ostvarenja za Nagradu hrvatskog glumišta 2018. godine. Riječka kazališta jedva da su zastupljena u nominacijama, pa ih tako u glavnim kategorijama nema.

Tek je Talijanska drama HNK-a Ivana pl. Zajca zaradila dvije nominacije, i to za mjuzikl »Anche le pulchi hanno la tosse (I buhe kašlju)« u režiji Diane Hobler: za najbolju žensku ulogu u opereti/mjuziklu nominirana je Leonora Surian Popov za ulogu komarca Tzatzire, a u kategoriji kostimografije nominarana je Manuela Paladin Šalanović. Od riječkih umjetnika tu je još Denis Brižić, koji je nominiran za sporednu mušku ulogu u predstavi »Vrzino kolo« Joze Ivakića u režiji Vjekoslava Jankovića i produkciji GK-a »Joza Ivakić« Vinkovici i Hrvatskog kazališta u Pečuhu.

Za najbolju predstavu u cjelini u kategoriji drame nominirane su predstave: »Orestija« Eshila u režiji Dejana Projkovskog i produkciji HNK-a u Splitu za 64. splitsko ljeto; »Tit Andronik« Williama Shakespearea u režiji Igora Vuka Torbice i produkciji ZKM-a te »Tko pjeva zlo ne misli« V. Majera – K. Golika – R. Medvešeka u režiji Renea Medvešeka i produkciji HNK-a u Zagrebu.

Za najbolje redateljsko ostvarenje u kategoriji drame nominirani su: Saša Anočić za režiju predstave »Osječki long, long play« Branka Kostelnika u produkciji HNK-a u Osijeku za Osječko ljeto kulture; Rene Medvešek za režiju predstave »Tko pjeva zlo ne misli« te Igor Vuk Torbica za režiju predstave »Tit Andronik«.

Nagrada za svekoliko umjetničko djelovanje u kategoriji drame dodjeljuje se Mustafi Nadareviću, a u kategoriji opere Blaženki Milić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.