'Zamrznute pjesme'

Novi uspjeh riječkih lutkara: Osvojili Grand Prix i još pet nagrada na Festivalu Zlatna iskra

Portal Novilist.hr

Foto GKL

Foto GKL



RIJEKA Uspjesima riječkih lutkara ne nazire se kraj! Predstava „Zamrznute pjesme“ autorice i redateljice Tamare Kučinović (po motivima priča „Zamrznute pjesme“ Stjepana Grigorjeviča Pisahova), u produkciji Gradskog kazališta lutaka Rijeka, na ovogodišnjem 21. Međunarodnom lutkarskom festivalu „Zlatna iskra“ u Kragujevcu, Srbija, ovjenčana je sa šest nagrada: Grand prix za najbolju predstavu te nagrade za režiju Tamari Kučinović, za glumačko ostvarenje Tilenu Kožamelju, cijelom ansamblu za kolektivnu glumačku igru, zatim nagrada za dizajn i tehnologiju lutaka Aleni Pavlović te za originalnu muziku Ivani Đula i Luki Vrbaniću. 


U organizaciji Kazališta za djecu Kragujevac, Srbija, 21. „Zlatna iskra“ održana je u od 13. do 17. svibnja te je uz raznolik popratni sadržaj u natjecateljskom dijelu programa okupila 10 različitih ansambala. Predsjednica žirija prof. Livija Kroflin (Hrvatska) te članovi žirija glumac Saša Latinović (Srbija) i redatelj Tin Grabnar (Slovenija) nagrade su dodijelili na kraju Festivala, u petak 17. svibnja.


„Zaiskrili smo na Zlatnoj iskri! Doprli smo do srca male i velike publike, ali i struke. Svakako, moram pohvaliti i cijeli glumački ansambl, tehniku i sve one koji su u tople Zamrznute pjesme dali dio sebe. Idući tjedan upravo s tom predstavom putujemo u Osijek na Susret lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske – SLUK“, radosno je poručila ravnateljica GKL Rijeka Magdalena Lupi Alvir.




Uz autoricu i redateljicu, autorski tim „Zamrznutih pjesama“ čine i dramaturški suradnik i asistent redateljice Nikša Eldan, kreatorica lutaka i scenografije Alena Pavlović koja je i lutkarska tehnologinja uz Luči Vidanović, skladatelji Ivana Đula i Luka Vrbanić te oblikovatelj svjetla Deni Šesnić. Predstavu izvode Tilen Kožamelj, David Petrović, Damir Orlić, Andrea Špindel i Petra Šarac.