Nagrada Cindy Lauper

Najbolji mjuzikl: »Kinky Boots« osvojio šest Tonyja

Hina

Mjuzikl »Kinky Boots« osvojio je šest nagrada Tony, među kojima i one za najbolji mjuzikl i najboljeg kompozitora, koja je uručena pop zvijezdi Cindy Lauper. »Kinky Boots« je adaptacija britanskoga filma o tvornici cipela koja boreći se za opstanak odluči proizvoditi čizme za nastupe transvestita



NEW YORK – Mjuzikl »Kinky Boots« osvojio je šest nagrada Tony, među kojima i one za najbolji mjuzikl i najboljeg kompozitora, koja je uručena pop zvijezdi Cindy Lauper.


»Kinky Boots« je adaptacija britanskoga filma o tvornici cipela koja boreći se za opstanak odluči proizvoditi čizme za nastupe transvestita. Mjuzikl je u utrku za Tonyje ušao s 13 nominacija, a nagrade je osvojio i u kategoriji orkestracije, koreografije, zvuka i najboljega glumca u mjuziklu koja je pripala Billyju Porteru.


Mjuzikl »Matilda« osvojio je četiri nagrade – za najbolju partituru, sporednoga glumca, rasvjetu i scenografiju, dok je obnova hita iz semdamdesetih »Pippin« osvojila nagrade za najbolju glavnu i sporednu glumicu, najbolju režiju i najbolju obnovu.




Najboljom predstavom proglašena je komedija Christophera Duranga »Vanja i Sonja i Maša i Spike« inspirirana Čehovljevim dramama.


Najboljim glumcem u predstavi proglašen je Tracy Letts za ulogu u obnovi drame »Tko se boji Virginije Woolf«, koja je ujedno proglašena i najboljom ovosezonskom obnovom, dok je najboljom glumicom proglašena Cicely Tyson za ulogu u predstavi »The Trip to Bountiful«.