Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. studenoga 2019.
21. festival glumca

Nagrada "Vanja Drach" predstavi “Sada je, zapravo, sve dobro”

Predstava “Sada je, zapravo, sve dobro” Olje Lozice / Foto ZKM
Predstava “Sada je, zapravo, sve dobro” Olje Lozice / Foto ZKM
Autor:
Objavljeno: 29. listopad 2014. u 23:48 2014-10-29T23:48:52+01:00

Nagrada "Vanja Drach" za najbolju predstavu na 21. festivalu glumca dodijeljena je na večerašnjoj svečanosti u Domu kulture u Otoku kod Vinkovaca, predstavi “Sada je, zapravo, sve dobro” Olje Lozice u režiji te hrvatske redateljice i dramaturginje i produkciji Zagrebačkog kazališta mladih (ZKM)

OTOK Nagrada "Vanja Drach" za najbolju predstavu na 21. festivalu glumca dodijeljena je na večerašnjoj svečanosti u Domu kulture u Otoku kod Vinkovaca, predstavi “Sada je, zapravo, sve dobro” Olje Lozice u režiji te hrvatske redateljice i dramaturginje i produkciji Zagrebačkog kazališta mladih (ZKM).

Inače, 21. festival glumca trebao se održati od 16. do 24. svibnja u gradovima Vukovarsko-srijemske županije Vinkovcima, Vukovaru, Županji, Iloku i Otoku, koji je bio i domaćin festivala, a prekinut je nakon samo tri dana trajanja, 19. svibnja zbog katastrofalnih poplava u županjskoj Posavini. U konkurenciji za nagrade bilo je 16 predstava hrvatskih kazališta koje je izabrala izbornica Aida Bukvić.

Međutim, nakon tri dana trajanja festival je prekinut odlukom Festivalskog odbora i organizatora Festivala glumca, Hrvatskog društva dramskih umjetnika i Vukovarsko-srijemska županije.

Nagrada “Fabijan Šovagović” za najbolju glumicu festivala pripala je Jasni Palić Picukarić za ulogu Beth u predstavi “Plemena” Nine Raine u režiji Slavice Knežević i koprodukciji Kazališta Planet Art i Teatra Exit iz Zagreba i Neli Kocsis za ulogu Lidije u "Finim mrtvim djevojkama" Mate Matišiča i režiji Dalibora Matanića te izvedbi Gardskog dramskog kazališta Gavella iz Zagreba.

Kao najbolji glumac nagrađeni su Marko Torjanac za ulogu Christophera u predstavi “Plemena” i Filip Juričić za ulogu Petruccija u predstavi “Ukroćena goropadnica”, u režiji Nine Kleflin i produkciji Zagrebačkog gradskog kazališta "Komedija".

Nagradu “Nevenka Filipović” za najbolje lutkarsko glumačko ostvarenje ili glumačko ostvarenje u predstavama za djecu i mlade dobio je Luka Dragić za ulogu Princa u predstavi “Kreket” Davida Mameta u režiji Renea Medvešeka i koprodukciji Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica, Gradsko kazalište - Scena Gorica i Teatra Exit iz Zagreba, a Nagrada “Ivo Fici” za najboljeg mladog glumca ili glumicu do 28 godina Slaven Španović za ulogu Billyja u predstavi “Plemena”.

Odluke o nagradama donio je ocjenjivački sud 21. festivala glumca u kojem su se nalazili Ivana Buljan Legati, Alen Liverić i Dubravka Miletić, a koji su, iako ne na festivalu, sve predstave iz konkurencije za nagrade u međuvremenu do dodjele nagrada pogledali, te donijeli odluke o nagrađenima.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.