Prijedlog o razrješenju

Nada Matošević Orešković odlazi s mjesta intendantice prije isteka mandata

Kim Cuculić

Novi intendant Oliver Frljić stupa na dužnost 1. rujna ove, a ne 1. travnja 2015. godine kako je trebalo biti prema prijašnjoj odluci o imenovanju intendanta



RIJEKA Za sjednicu Gradskog vijeća Grada Rijeke, što će biti održana sutra, predložena je dopunu dnevnog reda s dvije točke – prijedlog odluke o razrješenju intendantice HNK Ivana pl. Zajca i prijedlog odluke o izmjeni odluke o imenovanju intendanta HNK Ivana pl. Zajca. Premda sadašnjoj intendantici Nadi Matošević Orešković drugi četverogodišnji mandat ističe 31. ožujka 2015. godine, ona s ove funkcije odlazi ranije – već s 31. kolovozom ove godine. Novi intendant Oliver Frljić stupa na dužnost 1. rujna ove, a ne 1. travnja 2015. godine kako je trebalo biti prema prijašnjoj odluci o imenovanju intendanta.


Prema obrazloženju koje potpisuje predsjednik Kazališnog vijeća Elvio Baccarini, Kazališno vijeće zaprimilo je 11. srpnja ove godine obavijest intendantice Nade Matošević Orešković koja – slijedom predložene i prihvaćene inicijative Grada Rijeke i Odjela za kulturu Grada Rijeke zbog kazališne sezone 2014/2015. koja počinje 1. rujna, kao i radi pripreme projekta kandidature Grada Rijeke za Europsku prijestolnicu kulture – obavještava Kazališno vijeće da s danom 31. kolovoza 2014. sporazumno raskida ugovor o radu na određeno vrijeme sklopljen 31. ožujka 2011. za obavljanje poslova intendantice.Kazališno vijeće prihvatilo je razrješenje, a gradonačelnik Vojko Obersnel podržao je prijedlog odluke o razrješenju intendantice te prijedlog odluke o izmjeni odluke o imenovanju intendanta HNK Ivana pl. Zajca koje je podnijelo Kazališno vijeće. Zaključak je dostavljen Gradskom vijeću, a odluka će se podnijeti na potvrdu ministrici kulture.

Podsjetimo, nakon što je sredinom svibnja Gradsko vijeće Rijeke prihvatilo imenovanje Olivera Frljića za intendanta HNK Ivana pl. Zajca, za intendanta ga je potvrdila i ministrica kulture Andrea Zlatar Violić. Što se tiče još uvijek aktualne intendantice Nade Matošević Orešković, iz HNK Ivana pl. Zajca potvrđeno nam je da će nakon prestanka obnašanja dužnosti intendantice ostati u riječkom HNK-u na mjestu šefa dirigenta.