Svetvinčenat

Na programu Festivala plesa i neverbalnog kazališta deset plesnih izvedbi

Hina

Predstava »Open Wound« Laure Aris Alvarez

Predstava »Open Wound« Laure Aris Alvarez



ZAGREB  Festival plesa i neverbalnog kazališta u Svetvinčentu ove godine postaje punoljetan – u svom 18. izdanju, što će se održati od 20. do 23. srpnja, predstavit će deset plesnih izvedbi iz raznih krajeva svijeta, koji svjedoče o različitosti, autentičnosti i kreativnosti suvremenih plesnih izričaja i trendova.


Tijekom četiri dana pitoreskni istarski gradić tradicionalno će živjeti s plesom – predstave će se izvoditi na nekoliko atraktivnih lokacija, u impozantnom kaštelu Grimani, najvećoj građevini i simbolu Svetvinčenta; na trgu, popularno zvanoj Placi autentičnog renesansnog izgleda, te u gradskoj loži s otvorenim trijemom i arkadama.


Ove godine Festival nastavlja suradnju s međunarodnom plesnom platformom Aerowaves, koja na međunarodnoj razini spaja nove plesne umjetnike, međunarodne projekte i publiku i u okviru koje će se održati četiri plesne izvedbe.




Uz izvedbeni plesni program, međunarodno priznata umjetnica Laura Aris Alvarez, španjolska koreografkinja, plesačica i plesna pedagoginja, vodit će od 21. do 23. srpnja radionicu »Izvori snage« za profesionalce i plesače s osnovnim predznanjem.


Na programu su predstave »Open Wound« Laure Aris Alvarez (Španjolska), »Hidden in Plain Sight« Valentina Alferyja (Austrija), »Your Mother at my Door« Emese Cuhorka i Lászla Fülöpa (Mađarska), »Alien Express« Žigana Krajnčana i Gašpera Kunšeka (Slovenija), »The Devil’s Garden« Davida Hernandeza i Zagrebačkog plesnog ansambla (Hrvatska), »U nizu« Ane Mrak i Akademije dramske umjetnosti (Hrvatska), »Adorabilis« Jonasa i Landera (Portugal), »Horizont događaja« Martine Nevistić (Hrvatska), »Cualquier mañana« Laure Aris Alvarez i Álvara Estebana (Španjolska) i »Birdie« Agrupación Señor Serrano (Španjolska).Od svog prvog izdanja 2000.

Festival plesa i neverbalnog kazališta Sanvinčenat je ugostio više od 200 radova kazališnih trupa.