Riječko kazalište

Marin Blažević i Ana Vilenica kandidati za intendanta HNK Ivana pl. Zajca

Hina

Snimio Vedran KARUZA / NL arhiva

Snimio Vedran KARUZA / NL arhiva

Svoju kandidaturu za intendanta riječkog HNK prije su potvrdili sadašnji obnašatelj dužnosti intendanta u tom kazalištu i ravnatelj Opere Marin Blažević i glumica Ana Vilenica



RIJEKA Na natječaj za imenovanje intendanta HNK Ivna. Pl. Zajca javilo se dvoje kandidata, a više o izboru intendanta bit će poznato potkraj mjeseca, izjavio je u petak za Hinu predsjednik Kazališnog vijeća riječkog HNK Nenad Šegvić.


 Šegvić je rekao da još ne može govoriti o imenima kandidata, kao ni odgovoriti ispunjavaju li uvjete i jesu li predali potpunu dokumentaciju.


 Natječaj za intendanta bio je otvoren od 25. svibnja do 10. lipnja, a kandidati moraju, osim uvjeta o obrazovanju i iskustvu, podnijeti i i četverogodišnji program rada kazališta koji mora sadržavati financijski i kadrovski plan ostvarenja predloženog programa.




 Svoju kandidaturu za intendanta riječkog HNK prije su potvrdili sadašnji obnašatelj dužnosti intendanta u tom kazalištu i ravnatelj Opere Marin Blažević i glumica Ana Vilenica.


 Natječaj je raspisan kad je intendant Oliver Frljić razriješen dužnosti na vlastiti zahtjev radi odlaska u tim za realizaciju projekta Rijeke kao Europske prijestolnice kulture 2020.