Režija Ivane Djilas

Lutkarska sezona u Rijeci otvorena predstavom “Pipi Duga Čarapa”

Hina



Premijerom lutkarske predstave “Pipi Duga Čarapa” otvorena je u petak navečer sezona Gradskog kazališta lutaka u Rijeci.


Redateljica i autorica dramatizacije romana Astrid Lindgren je Ivana Djilas, kreatorica lutaka, scenografije, kostima i lutkarska tehnologinja je Barbara Stupica, skladatelj Boštjan Gombač a oblikovatelj rasvjete Alan Vukelić.


  Nastupili su glumci Andrea Špindel u naslovnoj ulozi, David Petrović, Petra Šarac, Almira Štrifanić, Zlatko Vicić, Alex Đaković i Goran Zelić.




 “Pipi Duga Čarapa” postavljena je prvi put na profesionalnoj sceni u Rijeci. Posebnost predstave je zahtjevnost animacije ovog tipa stolnih drvenih lutaka, za čije je pokretanje potrebno troje glumaca.


  Ivana Djilas je kazališna redateljica i producentica, a u Sloveniji živi od završetka Fakulteta dramskih umjetnosti u Beogradu. Režirala je oko 40 kazališnih predstava, na temelju vrlo različitih predložaka, od suvremenih i klasičnih dramskih djela, romana i kratkih priča te kolumni iz časopisa do znanstvenih tekstova. Oko pola njezinih režija su predstave za djecu i mlade.