Bogat program

Ljetne noći Teatra EXIT u MUO od 28. lipnja do 2. kolovoza

Hina

Uz hit predstave s redovnog repertoara Teatra EXIT, poput »Njuški«, »SHAKEspearea na EXit«, »Kako misliš mene nema?!«, »Taksimetra«, »Pluća«, »Glumac... je glumac... je glumac«, »CABAres CABArei«, »Izloška br. 49«, »Balona«, »Sutra (ni)je novi dan« i »Münchhausena«, publika će u atriju Muzeja za umjetnost i obrt moći pogledati četiri regionalne i četiri domaće gostujuće predstave te suradnju zagrebačke i američke kazališne akademije, najavljuju iz Exita.



Na osmim Ljetnim noćima Teatra EXIT u Muzeju za umjetnost i obrt od 28. lipnja do 2. kolovoza bit će izvedne 22 predstave, a prva je na rasporedu u srijedu, 28. lipnja monodrama »Ja, tata!« u izvedbi Rakana Rushaidata.


Uz hit predstave s redovnog repertoara Teatra EXIT, poput »Njuški«, »SHAKEspearea na EXit«, »Kako misliš mene nema?!«, »Taksimetra«, »Pluća«, »Glumac… je glumac… je glumac«, »CABAres CABArei«, »Izloška br. 49«, »Balona«, »Sutra (ni)je novi dan« i »Münchhausena«, publika će u atriju Muzeja za umjetnost i obrt moći pogledati četiri regionalne i četiri domaće gostujuće predstave te suradnju zagrebačke i američke kazališne akademije, najavljuju iz Exita.


Na festivalu će tako biti izvedena predstava »Franky i Johnny«, nastala u koprodukciji beogradskoga Narodnog pozorišta u Beogradu, somborskog Narodnog pozorišta Sombor i Beo art produkcije iz Beograda, te nagrađivana »Čekaonica« u koprodukciji beogradskog Ateljea 212 i Kulturnog centra Pančevo. Bosansko narodno pozorište iz Zenice gostuje s predstavom »Gluha svadba«, a Gradsko pozorište Jazavac iz Banje Luke s predstavom »Malo blago«.




Studenti zagrebačke Akademije dramske umjetnosti i Crossroads Repertory Theatra sveučilišta iz Indiane 27. srpnja na engleskom će izvesti predstavu Edmonda Rostanda »Cyrano de Bergerac« u režiji profesora s Indiana State Universityja Arthura Feinsoda.


Od domaćih gostovanja publika će moći pogledati nagrađivanu predstavu »Kako život« Kazališta Moruzgva, »Nemreš pobjeć od nedjelje« Ludens Teatra te »Oleannu« Putujućeg kazališta i Scene Ribnjak, a festival 2. kolovoza zatvaraju legendarne »Stilske vježbe« Kazališta Planet Art s Perom Kvrgićem i Lelom Margitić, koje su na programu i 18. srpnja.