Sunset Boulevard

Leonora Surian zablistala kao Norma Desmond: Gledali smo reprizu mjuzikla u “Zajcu”

Kim Cuculić

Razinu izvedbe u svakom je pogledu podignula Leonora Surian Popov, koja je i glumački i pjevački pokazala da je naprosto stvorena za mjuzikl

Razinu izvedbe u svakom je pogledu podignula Leonora Surian Popov, koja je i glumački i pjevački pokazala da je naprosto stvorena za mjuzikl

Leonora Surian Popov sigurno je vladala scenom, a u njenoj izvedbi predivni, melodični i emotivni songovi Andrewa Lloyda Webbera došli su do punog izražaja. Oduševljena publika ispratila je Surian Popov snažnim pljeskom i povicima odobravanja



RIJEKA Nakon prve premijere mjuzikla »Sunset Boulevard« u HNK-u Ivana pl. Zajca, pogledali smo reprizu u kojoj su glavne uloge Norme Desmond i Joea Gillisa pjevali Leonora Surian Popov i Nikola Nedić.


Na prvoj premijernoj izvedbi, s Oliverom Baljak i Nikolom Nedićem u ulogama Norme i Joea, imali smo primjedbe na tehničke probleme s mikrofonima, što se u reprizi dobrim dijelom popravilo i izvedba je u cjelini zvučala mnogo bolje. Razinu izvedbe u svakom je pogledu podignula Leonora Surian Popov, koja je i glumački i pjevački pokazala da je naprosto stvorena za mjuzikl.


Taj svoj talent dosad je pokazala ulogom Nine Filipovne u »Jalti, Jalti« te u »Nunsenseu« i »Guslaču na krovu«, a za Normu Desmond u »Sunset Boulevardu« moglo bi se reći da je dosadašnji vrhunac njene glumačke i pjevačke karijere.




Premda je možda svojim godinama donekle premlada za ulogu sredovječne Norme, Leonora Surian Popov transformacijom uz pomoć naglašene šminke (poput one u nijemom filmu) te zrelom i sigurnom glumom ušla je u sve nijanse ove kompleksne uloge. Norma Desmond je, naime, nekadašnja zvijezda nijemoga filma čije je vrijeme prošlo i pala je u zaborav. No Norma se s time ne miri i živi u svijetu samoobmane i iluzija. Ona je ekscentrična, strašno usamljena, melankolična i teatralna filmska diva, koja će u mladom Joeu Gillisu vidjeti priliku za veliki povratak u filmski svijet.


Leonora Surian Popov glumački je dojmljiva u interpretaciji žene koja je izgubila dodir s realnošću i više ne razlikuje zbilju i iluziju, što u konačnici dovodi do njena potpunog psihičkog rastrojstva i tragične završnice. Surian Popov uvjerljiva je kao strastvena i ljubomorna žena, koja u sebi sadrži nešto demonsko, a istodobno u svoju igru unosi crtu komičnosti i Normi svojstvene prenaglašene teatralnosti. Leonora Surian Popov sigurno je vladala scenom, a u njenoj izvedbi predivni, melodični i emotivni songovi Andrewa Lloyda Webbera došli su do punog izražaja. Oduševljena publika ispratila je Surian Popov snažnim pljeskom i povicima odobravanja. Kako prava diva i zaslužuje.


Dok je na prvoj premijeri Surian Popov tumačila Betty Schaefer, u repriznoj izvedbi u toj smo ulozi gledali razigranu i vrckastu Elenu Brumini, kojoj žanr mjuzikla isto tako izvrsno »leži«. Brumini ima lijep, ugodan glas i dobru intonaciju. U reprizi »Sunset Boulevarda« sve je sjelo na svoje mjesto, a vjerujemo da će s daljnjim izvedbama mjuzikl biti i još uigraniji.