Operna pjevačica

Koncert u Centru Zamet: Dunja Vejzović debitirala je kao – dirigentica

Kim Cuculić

Operna diva ravnat će i operom »Norma«



RIJEKA U dvorani Centra Zamet održan je koncert »Dunja Vejzović predstavlja…«, na kojemu je ova operna diva ostvarila svoj dirigentski debi. Oduševljena publika, koja je ispunila gledalište do posljednjeg mjesta, glasnim je aplauzima ispratila nastupe svih solista, a posebice proslavljene riječke mezzosopranistice Diane Haller čije su izvedbe, uz prave ovacije, zaključile prvi i drugi dio koncerta.


No, najveći pljesak publika je uputila Dunji Vejzović koja je ravnala izvedbom koncerta. Sudeći prema reakcijama publike, Riječani će zasigurno s nestrpljenjem čekati lipanj sljedeće godine kad će se Dunja Vejzović ponovno naći za dirigentskim pultom pred orkestrom riječke Opere dirigirajući izvedbama opere »Norma« u režiji Christiana Romanowskog.


Koncert je najavljen sloganom »Širimo granice dobrog zvuka – opera na Zametu«, inauguriravši dvoranu Centra Zamet u koncertnu dvoranu za klasičnu glazbu. I to zahvaljujući orkestru riječke Opere i solistima: Diani Haller, Larissi Ciulei, Marie Pierre Roy, Veri Ivanović, Viktoriji Đurđek, Krešimiru Stražancu, Mateju Petriću, Hansu Georgu Wimmeru i Luki Ortaru te posebnom gostu Wolfgangu Schöneu, kao i njihovim izvedbama najpopularnijih i najljepših opernih arija. Na programu koncerta bivših i sadašnjih studenata profesorice Dunje Vejzović bile su arije iz poznatih opera Mozarta, Verdija, Bellinija, Catalanija i Donizettija u prvom dijelu, te Wagnera i Bizeta u drugom dijelu koncerta.