18. sezona

KUC Kalvarija najavio sezonu: Riječka premiera ljetne komedije “Izvorno hrvacko”

Kim Cuculić

Foto: Ivica Tomić

Foto: Ivica Tomić

Nova sezona bit će otvorena ove subote, 22. rujna, izvedbom hit  komedije »Izvorno hrvacko« u 21 sat na terasi Kalvarije (u slučaju kiše u dvorani). Predstava je najavljena kao »duhoviti prikaz hrvatske zbilje upravo danas«



RIJEKA KUC Kalvarija i Ri Teatar najavili su svoju 18. sezonu, koja će se odvijati pod sloganom »Ne treba ništa, hvala«. U ime Ri Teatra, Bojan Lakoš kazao je da se to može višeznačno shvatiti, istaknuvši da se ni ove godine neće prijavljivati na natječaje Grada, Županije i Ministarstva kulture. Dodao je i da su vlastitim sredstvima uredili prostor KUC-a Kalvarija, napravili praktikable za montažnu pozornicu i kupili novu tonsku opremu za dvoranu. Novost od ove sezone je numeracija sjedalica u gledalištu, a bit će dodano i povišeno fiksno gledalište. Ulaznice će se po novom prodavati od 19 sati, a rezervacije se poništavaju u 19.30 sati.


Nova sezona bit će otvorena ove subote, 22. rujna, riječkom premijerom ljetne hit komedije »Izvorno hrvacko« u 21 sat na terasi Kalvarije (u slučaju kiše u dvorani). Predstava je najavljena kao »duhoviti prikaz hrvatske zbilje upravo danas«, a u njoj glume Bojan Lakoš, Tomislav Vičević/Krešo Medaković, Jasna Jeličić, Tanja Pavlović i Frano Barunčić/Ivan Raffaelli. Režiju potpisuje Bojan Lakoš, a scenografiju i tehničko vodstvo Igor Kondić.



Prema rezultatima ankete provedene za prošlu sezonu, više od 50 posto ispitanih za programe KUC-a Kalvarija doznaje putem Facebooka, a vrlo slabo iz klasičnih medija poput novina i radija. Na uzorku od 350 ispitanih, 68 posto ocijenio je programe peticom, a primjedbe su da je prostor zadimljen, stolice neudobne, neuredan je sanitarni čvor… Na tome će se, kažu u Kalvariji, više poraditi.





»Kuc Kuc Cabaret« počinje 28. rujna, a slijede reprize naslova »50 nijansi fuksije«. U listopadu su na programu reprize predstava »50 nijansi žute«, »Autotrolej i mi«, »Skandal« i »Rokam do jaja«, a gostovat će i »Stand up cabaret« korisnika Doma »Turnić«. Na programu su i tradicionalni Halloween party i Noć kazališta.


Za travanj je najavljen projekt »Svakog tjedna – premijera jedna«, a novi je program MUK – Mladi u Kalvariji, za koji će izići natječaj za nove predstave koje će raditi mladi. »Ljetom na Kalvariji« 2019. bit će produžena sezona predstavama na terasi Kalvarije. U tijeku su i upisi za Školu glume, a dalje ide i »Čudesni oblačak« namijenjen djeci. Iza Ri Teatra je i uspješna ljetna turneja, tijekom koje su imali 28 gostovanja predstavama »Izvorno hrvacko«, »Rokam do jaja« i »U laži su kratke noge«.