Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 1
Sutra: 4° 4° 1
22. siječnja 2019.
Barokna opera

foto "Julije Cezar u Egiptu" Georgea Friedricha Händela praizveden u riječkome HNK

Foto S. Drechsler
Foto S. Drechsler
Autor:
Objavljeno: 8. svibanj 2016. u 0:10 2016-05-08T00:10:00+02:00

Barokna opera Georgea Friedricha Händela "Julije Cezar u Egiptu /Giulio Cesare in Egitto" , za koju dramaturgiju i režiju zajednički potpisuju Marin Blažević i Oliver Frljić, a u glavnoj ulozi nastupa Diana Haller, u subotu je praizvedena u riječkome HNK Ivana pl. Zajca.

 

Izvedbom je ravnao dirigent Ville Matvejeff, a riječ je o prvoj baroknoj operi na riječkoj sceni i o opernom debiju Diane Haller u rodnom gradu, godinu dana nakon koncertnog debija.

Ulogu Julija Cezara Händel je izvorno napisao za glas kastrata, a u riječkoj izvedbi  nastupila je Diana Haller. Ulogu Tolomea, također pisanu za kastrata, tumačila je Sonja Runje, koja se ona bavi i akrobatskim plesom na svili, pa je jednu od arija izvela viseći s pet metara visine.

U ulozi Cleopatre nastupila je Anamarija Knego, a u ostalim ulogama su bili Ivana Srbljan, Marko Fortunato, Dario Bercich, Slavko Sekulić i Olga Kaminska.

Autori scenografije su Dalibor Laginja i Marin Blažević, kostimografkinja je Sandra Dekanić, a oblikovatelj svjetla Dalibor Fugošić.

U operi se, osim članova Opere i Baleta HNK Ivana pl. Zajca, na sceni pojavljuje više od 150 ljudi -  članovi ansambala Hrvatske i Talijanske drame te polaznici programa Diplomirani gledatelj i drugi.

Fotografije s premijere pogledajte ovdje.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka