Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 16° 6
Sutra: 16° 16° 6
18. listopada 2019.
Riječke ljetne noći

foto Ispred HNK-a Ivana pl. Zajca izveden »Turbofolk – Ri-loudid«: Obnovljena kultna Frljićeva predstava

Foto D. Škomrlj
Foto D. Škomrlj
Autor:
Objavljeno: 6. srpanj 2017. u 23:39 2017-07-06T23:39:15+02:00

 Ispred zgrade HNK-a Ivana pl. Zajca večeras je izvedena obnovljena verzija kultne predstave »Turbofolk« Olivera Frljića. Ova višestruko nagrađivana predstava Hrvatske drame riječkog HNK-a sada je naslovljena »Turbofolk – Ri-loudid«, s podnaslovom »Ovo je predstava o Robertu Franku i Hrvoju Buriću«.

Radi se o autorskom projektu u koji se uvijek mogu ubacivati »svježi« sadržaji.

KU607X14

Novi su, primjerice, likovi Srbina i Talijana. U sceni u kojoj glumci vrijeđaju redatelja Olivera Frljića, koji je sjedio u gledalištu, jedan je Frljiću zamjerio da je s mjesta intendanta riječkog HNK-a prije otišao nego je došao, a drugi nije mu odobrio vrijeđanje Roberta Franka, Hrvoja Burića i HDZ-a.

KU607X4

Rosanna Bubola psovala je na talijanskom jeziku, dok se u bujici uvreda Frljiću nametnulo i neizostavno pitanje: »Gdje si bio 1991. godine«?
U novoj verziji našli su se Nino Raspudić, Agrokor, Deklaracija o zajedničkom jeziku, Zdravko Mamić i Kolinda Grabar-Kitarović, Željka Markić, Ivica Todorić, Zlatko Hasanbegović, Jakov Sedlar, Robert Frank i Hrvoje Burić, Thompsonov koncert i NDH, propast ljevice i trijumf desnice, Donald Trump i Velimir Bujanec. Publika je predstavu ispratila pljeskom.

KU607X9

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.