Festival hrvatske drame

Igor Ružić selektor “Marulićevih dana”

Kim Cuculić

Snimio Sergej DRECHSLER / NL arhiva

Snimio Sergej DRECHSLER / NL arhiva

Ovogodišnje izdanje jedinog kazališnog festivala posvećenog hrvatskoj drami održat će se u tradicionalnom terminu od 21. do  28. travnja u Splitu, u organizaciji HNK-a Split, a rok u kojem kazališta mogu prijaviti predstave  je 11. siječnja



SPLIT Kazališni kritičar Igor Ružić novi je selektor Festivala hrvatske drame »Marulićevi dani«. Tako je jednoglasno odlučilo Vijeće »Marulićevih dana« na sjednici održanoj u Splitu.


Ovogodišnje izdanje jedinog kazališnog festivala posvećenog hrvatskoj drami održat će se u tradicionalnom terminu od 21. do  28. travnja u Splitu, u organizaciji HNK-a Split, a rok u kojem kazališta mogu prijaviti predstave  je 11. siječnja.


Igor Ružić rođen je 1975. u Zagrebu, kazališnom kritikom i praćenjem kulturnih politika bavi se od 1998. na zagrebačkom Radiju 101 gdje je bio zaposlen do 2010., najprije kao novinar, a kasnije i kao urednik.




Član je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika; Hrvatskog novinarskog društva i Hrvatskog društva kazališnih kritičara i teatrologa. Objavljivao je u Vijencu te na Prvom i Trećem programu Hrvatskoga radija.


Od 2010. do 2014. bio je honorarni suradnik T-portala, a danas je primarno vezan uz portal za nezavisnu kulturu Kulturpunkt.hr. Kritike i eseje objavljivao je u magazinu za izvedbene umjetnosti Frakcija, časopisima Kazalište, Hrvatsko glumište, Gordogan, Čovjek i prostor, Zarez, Prosvjeta, slovenskom Dnevniku i srbijanskoj Sceni. Bio je član mnogih žirija te je član kustoskog tima hrvatske izložbe na 13. Kvadrijenalu scenografije u Pragu (2015).