Svečanost u Exitu

Hit predstava: “Kauboji” sedmi rođendan slave 400. izvedbom

Hina

Predstava je osvojila 17 nagrada na raznim festivalima te je jedna od najnagrađivanijih kazališnih predstava u novijoj povijesti hrvatskog kazališta, a nagrađivan je i jednako popularan film koji je Anočićev koncept proširio na filmsku publiku



ZAGREB » » Hit predstava Teatra Exit »Kauboji« autora i redatelja Saše Anočića proslavit će u petak 6. ožujka sedmi rođendan jubilarnom 400. izvedbom, upravo na dan kad 2008. godine osmero glumaca premijerno odigralo predstavu koja će ostati upamćena kao Exitov najnagrađivaniji i najpopularniji kazališni projekt po kojemu je 2013. Tomislav Mrsić snimio istoimeni film.


Predstava je osvojila 17 nagrada na raznim festivalima te je jedna od najnagrađivanijih kazališnih predstava u novijoj povijesti hrvatskog kazališta, a nagrađivan je i jednako popularan film koji je Anočićev koncept proširio na filmsku publiku.


   U predstavi glumci Živko Anočić/Damir Klemenić, Matija Antolić, Hrvoje Barišić, Krunoslav Klabučar, Radovan Ruždjak te Rakan i Ivana Rushaidat igraju skupinu gubitnika u nekom provincijskom gradu koji pod vodstvom kazališnog redatelja rade predstavu prema klasičnom holivudskom vesternu.




Prihvaćajući žanrovske stereotipe – borbu dobra i zla, sukob civilizacije i divljine – glumci razvijaju svoje priče, a kako vrijeme prolazi, predstava postaje metafora njihovih sudbina i grabe je kao životnu priliku. Rađena u maniri klasičnog mjuzikla, predstava prati prepoznatljivu egzitovsku estetiku koja objedinjuje vještinu i kreativnost izvođača s odlično zamišljenom i provedenom idejom u prvorazrednu scensku atrakciju.