Kazalište počinje s radom

HNK Ivana pl. Zajca: Premijere “Sušak, Sušak” i “Hrvatska rapsodija”

Kim Cuculić

čakavski mjuzikl "Sušak, Sušak"

čakavski mjuzikl "Sušak, Sušak"

Blagajna se otvara danas kad počinje upis kazališne pretplate  za novu sezonu – prvi program za publiku bit će poklon-koncert opernih arija »Dunja Vejzović Masterclass« u subotu, 5. rujna



RIJEKA Nakon ljetne stanke, riječki HNK Ivana pl. Zajca otvara svoja vrata za publiku u subotu, 5. rujna, kad će na velikoj sceni kazališta u 20 sati biti izveden poklon-koncert opernih arija »Dunja Vejzović Masterclass« pod ravnanjem Mladena Tarbuka.


Ulaz na taj koncert je slobodan, uz podizanje propusnica na blagajni kazališta koja počinje raditi danas i radi svakodnevno od 9 do 19 sati, te subotom od 9 do 13 sati.


Ovih dana održavaju se i probe za čakavski mjuzikl »Sušak, Sušak« u režiji Edvina Liverića, čija je premijera najavljena za 12. rujna u 20 sati na sceni »Zajc na Sušaku«, odnosno u Hrvatskom kulturnom domu.




Nekoliko dana kasnije – 18. rujna – za veliku scenu kazališta Hrvatska drama priprema premijeru predstave »Hrvatska rapsodija«, koju prema Miroslavu Krleži režira slovenski redatelj Sebastijan Horvat.


U petak, 25. rujna, počinje »Festival 130« u povodu 130. obljetnice otvorenja zgrade riječkog HNK-a, a tom prigodom bit će održan koncert »Riječki skladatelji i solisti« pod ravnanjem Zorana Juranića.

Dan kasnije, 26. rujna, slijedi Maraton mladih glazbenika, a 30. rujna i 1. listopada na programu je »Vaše kazalište – Vama«. Na dan otvorenja kazališne zgrade – 3. listopada – bit će izveden gala koncert »Za sve postoji prvi put« pod ravnanjem finskog gosta-dirigenta Villea Matvejeffa.


Upis kazališne pretplate za novu sezonu 2015/2016. počinje na blagajni HNK-a Ivana pl. Zajca danas. Za novu sezonu osmišljeno je čak 26 pretplatničkih ciklusa, 12 već tradicionalnih te 7 novih ciklusa, a pored toga i 7 ciklusa za mlade.


Podsjetimo i da su dva posebna gosta ove kazališne sezone glumica Mira Furlan, koja se nakon 25 godina vraća na scenu nekog HNK-a, i to u predstavi »Tko se boji Virginije Woolf?« Edwarda Albeeja, te Leo Mujić koji će koreografirati balet »San Ivanjske noći« prema motivima Williama Shakespearea.