Predstave online

Globeova uprizorenja Shakespearea odsad dostupna i kod kuće

Hina

"Uživajte u gledanju Shakespeareova Globea iz udobnosti vlastita doma, zahvaljujući usluzi Globe on Screen", reklamira se Globe Digital na internetu



ZAGREB – Londonsko kazalište Globe odnedavno nudi gledateljima da kod kuće gledaju kazališne predstave po djelima Williama Shakespearea.


“Uživajte u gledanju Shakespeareova Globea iz udobnosti vlastita doma, zahvaljujući usluzi Globe on Screen”, reklamira se Globe Digital na internetu. “Predstave su kompletne i pružaju vam mogućnost da uživate u svijetu slavnoga kazališta Globea i gledate izvedbe koje je kritika nahvalila”.


Među predstavama koje se mogu preuzetii je i čuvena produkcija Shakespeareove komedije “Na Tri kralja” s Markom Rylanceom i Stephenom Fryjem u glavnim ulogama, povijesna drama “Henri IV” , “Ukroćena goropadnica”, “Romeo i Julija”, “Kako vam drago” i “Uzaludni ljubavni trud”, a u ponudi je i stotinjak razgovora o Shakespeareu s proslavljenim glumcima poput Judy Dench, Ewana McGregora ili Judea Lawa, navodi Globe u priopćenju.




‘Shakespeareov Globe’ vjerna je rekonstrukcija kazališta u kojem je djelovao Shakespeare. Izgrađeno je 1996. na južnoj obali Temze na istom mjestu na kojem je bio originalni Globe, koji je izgorio 1613. Od travnja do listopada to kazalište izvodi Shakespeareova djela, djela njegovih suvremenika i modernih autora, i svake ga sezone posjeti više od tristo tisuća ljudi, a svoje produkcije snima od 2009.


S interneta se mogu preuzeti cjelovečernji filmovi standardne i visoke definicije po cijeni od 3,99 funti (5 eura) za posudbu ili kupiti za 7,99 funti . Više od pedeset Shakespeareovih predstava može se kupiti ili samo posuditi na 48 sati, a gledaju se na adresi: http://www.globeplayer.tv/.