Neuobičajena čestitka

Gašparović o facebook statusu HNK I. pl. Zajca o njegovoj ruci na njenom ramenu: Nedopustivo je da se službena stranica koristi za privatne obračune

Kim Cuculić

Vedrana Spadoni Štefanić i Darko Gašparović

Vedrana Spadoni Štefanić i Darko Gašparović

Oliver Frljić i Marin Blažević nisu željeli ništa komentirati



Na Facebook stranici HNK Ivana pl. Zajca pojavila se poruka sljedećeg sadržaja: »Čestitamo Darku Gašparoviću! Nagrada Grada Rijeke za životno djelo ove godine otišla je u ruke dr. sc. Darku Gašparoviću. A mi vas pitamo na čije rame je otišla ruka Darka Gašparovića na fotografiji kojom ilustriramo ovaj tekst: 


a) Vedrane Spadoni Štefanić


b) žene koja je pogodila violinisticu orkestra HNK




c) pokretačice hejterske FB grupe »Otkaz Frljiću i Blaževiću«.


Točan odgovor nagrađujemo uramljenom slikom Gašparovića i dotične, te pozivom da dođete na »Trilogiju o hrvatskom fašizmu«.


Vezano uz to portal Rijekadanas.com objavio je komentar pod naslovom »Frljić i Blažević odmazdu protiv Gašparovića pokrenuli na Facebooku«, a kao povod naveli nedavni Gašparovićev intervju u Novom listu u kojem se vrlo kritički osvrnuo na sadašnje vođenje riječkog Kazališta.


Za komentar smo upitali Darka Gašparovića, koji kaže da je svoje rekao i da je otvoren za polemike, ali da je posve neprimjereno i nedopustivo da se službena Facebook stranica jedne institucije – HNK Ivana pl. Zajca – koristi za privatne obračune. Za izjavu smo pitali i riječkog intendanta Olivera Frljića i ravnatelja Opere Marina Blaževića, ali oni u ovom trenutku dalje nisu željeli ništa komentirati.