Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 26° 4
Sutra: 26° 26° 4
24. kolovoza 2019.
Nezgoda

Emir Hadžihafizbegović ozbiljno ozlijeđen na premijeri "Sjećaš li se Doli Bel"

Foto Duško Marušić / PIXSELL
Foto Duško Marušić / PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 16. ožujak 2019. u 11:52 2019-03-16T11:52:20+01:00

Kako se navodi u priopćenju dostavljenom medijima Hadžihafizbegović je doživio »ozbiljnu« tjelesnu ozljedu zbog koje je smješten u bolnicu a zbog oporavka koji će potrajati otkazana su prva reprizna izvođenja predstave

Poznati bosanskohercegovački glumac Emir Hadžihafizbegović ozlijeđen je na premijeri predstave sarajevskog komornog teatra 55 »Sjećaš li se Doli Bel« odigranoj u petak te je zbog toga hospitaliziran a izvedbe pet repriznih predstava odgođene su, potvrdili su u subotu iz te kazališne kuće.

Kako se navodi u priopćenju dostavljenom medijima Hadžihafizbegović je doživio »ozbiljnu« tjelesnu ozljedu zbog koje je smješten u bolnicu a zbog oporavka koji će potrajati otkazana su prva reprizna izvođenja predstave koja je već na praizvedbi pobrala ovacije publike.

»Sjećaš li se Doli Bel« je postavljen po romanu književnika Abdulaha Sidrana a adaprirao ga je i režirao je beogradski redatelj Kokan Mladenović.

Predstava je temeljena na Sidranovom romanu ali je zbog svoje duboko emotivne sadržine i svojevrsni hommage kultnome filmu koji je davne 1981. godine pod istim naslovom režirao Emir Kusturica. Film je postao nezamjenjivim podsjetnikom na Sarajevo i ozračje kakvo je u njemu vladalo 60-ih godina prošlog stoljeća.

Hadžihafizbegoviću je u ovoj predstavi pripala uloga Mahmuta, oca obitelji kojega je u Kustričiniom filmu igrao pokojni Slobodan Aligrudić.

Sam Hadžihafizbegović je kazao kako mu je ova uloga uz onu koju ima u kultnoj predstavi »Žaba« vjerojatno najteža u karijeri.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka