Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. listopada 2019.
Inspirirano Brechtom

Doba glamura, ali i sukoba: Predstava 'Bert Cabaret' odigrana u Grožnjanu

Foto Glas Istre
Foto Glas Istre
Autor:
Objavljeno: 12. kolovoz 2019. u 16:11 2019-08-12T16:11:33+02:00

Veliki broj posjetitelja u toploj noći na ljetnoj grožnjanskoj terasi uživao je u zanimljivoj predstavi "Bert Cabaret" koja je prvi put odigrana u Istri, javlja Glas Istre.

Predstava je inspirirana književnim, političkim, revolucionarnim, ali i kazališnim radom Bertolta Brechta, a u predstavi su korištene njegove izabrane pjesme.

U toj glazbenoj, scenskoj i plesnoj predstavi glumci su posjetitelje podsjetili na doba glamura dvadesetih godina prošlog stoljeća, na doba klasnih borbi, buržoazije, proletarijata, sukoba vladajućih ideologija, društvene nepravde, moralnog djelovanja i odgovornosti.

U predstavi su igrali Sendi Bakotić, Sara Blažić, Ana Marija Brđanović, Marta Čaržavec, Ivan Čulo, Martin Grđan, Mario Jovev, Tonka Mršić, Gala Nikolić, Anja Sabol, Deni Sanković, Romina Tonković, Vanda Velagić i Nataša Veselinović.

Svi su oni predstavu radili pod mentorskom palicom Lenke Udovički (koja je predstavu i režirala) i Rade Šerbedžije. Za dovođenje predstave u Grožnjan angažirala se Miranda Legović, u organizaciji Općine Grožnjan i JM Hrvatske.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.