Lisinski

Britanska zvijezda stand-up komedije Eddie Izzard iduće godine ponovo u Zagrebu

Hina



Nagrađivani britanski komičar Eddie Izzard posjetit će u 2019. Hrvatsku, a njegov nastup u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu 15. travnja najavljen je kao novi stand-up show vrhunskoga komičara jedinstvenog pogleda na život, ljubav, povijest i teoriju svemira.


Kako se ističe u najavi, Eddie Izzard jedan je od najcjenjenijih svjetskih komičara. Izvodio je rasprodane predstave u cijelom svijetu, od Šangaja do Mumbaia, uključujući i noći u prestižnom newyorškom Madison Square Gardenu te losangeleskom Hollywood Bowlu.


Osim na pozornici moguće ga je vidjeti i u brojnim filmovima (»Oceanovih dvanaest« i »Oceanovih trinaest«, »Tajanstveni junaci«, »Vampirova sjena«, »Kronike iz Narnije: Kraljević Kaspijan« i dr.) te televizijskim serijama.




U Zagrebu je već gostovao 2013. godine, kada je s komičarskom turnejom »Force Majeure« nastupio i u Osijeku te Dubrovniku, kao prvo veliko ime svjetske stand up scene u Hrvatskoj.


»Kuriozitet je i činjenica da je to bio prvi stand-up nastup u Lisinskom koji je rasprodan u samo tjedan dana«, stoji u najavi. Turneja »Force Majeure» ušla je u komičarsku povijest obuhvativši 45 zemalja svijeta, uključujući svih 50 država SAD-a i »progovorivši» na četiri jezika, te postavši tako najobuhvatniji komičarski show ikada.


Izzard u 2019. u Zagreb dolazi u sklopu nove svjetske turneje »Wunderbar«, najavljene kao izvrsno poniranje u nadrealan i fantastičan svijet toga komičara, glumca, pisca i političkog aktivista u kojemu se »vraća korijenima«, s novim showom koji razvija njegov jedinstven, posve nestvaran pogled na život, ljubav, povijest i teoriju svemira.


»Wunderbar« je započeo svoj život u plutajućem kazalištu pariške rijeke Seine, La Nouvelle Seine, gdje je Izzard prvo počeo improvizirati predstavu na francuskom.Zatim je proletio zemljama i nastavio razvijati nastup, improvizirajući u Berlinu, u Njemačkoj. Sada, nakon što ga je izbrusio na engleskom jeziku, konačno je spreman podijeliti »Wunderbar« sa svijetom.

»Približava se vrijeme kad ću morati otići na kratko kako bih imao politički život. No, prije toga, želim nastaviti pružati publici širom svijeta najbolje predstave stand-up komedije – naročito u vrijeme Brexit-mržnje i Trump-mržnje. Moj novi show je o svemu – počevši od ljudi tijekom posljednjih 100 tisuća godina, do pasa koji govore i životinja superheroja. Jedva čekam da dođem i ponovo se susretnem sa svima!«, poručuje Izzard.