Bandićeva kadrovska križaljka

Boris Svrtan predložen za ravnatelja GDK Gavelle

Svjetlana Hribar

Kazališno vijeće zasjedalo je u srijedu 13. kolovoza u punom sastavu i jednoglasno donijelo odluku da se prihvati program Borisa Svrtana. Svoju je odluku odmah uputilo Gradskom uredu za kulturu i Odboru za izbor i imenovanja, na daljnu proceduru



ZAGREB Na Natječaj (raspisan 23. srpnja) za radno mjesto ravnatelja/ravnateljice Gradskog dramskog kazališta “Gavella”, pristigle dvije prijave – Snježane Banović i Borisa Svrtana. Obje su valjane i potpune dokumentacije.


Kazališno vijeće zasjedalo je u srijedu 13. kolovoza u punom sastavu i jednoglasno donijelo odluku da se prihvati program Borisa Svrtana. Svoju je odluku odmah uputilo Gradskom uredu za kulturu i Odboru za izbor i imenovanja, na daljnu proceduru.


Podsjetimo, rok za prijavu na Natječaj istekao je 6. Kolovoza, dakle, natječajni rok bio je petnaest dana, što je neuobičajeno kratko vrijeme za pripremu programa, pogotovo kad se natječaj objavljuje usred ljeta, kad su sva kazališta već zatvorena.  




Kandidati za ravnatelja/ravnateljicu – osim visoke stručne spreme, pet godina rada u kazališnim djelatnostima te stručnih i organizacijskih sposobnosti – moraju poznavati jedan strani jezik te predložiti četverogodišnji program rada, s financijskim i kadrovskim planom ostvarenja predloženog programa.


Iz različitih tekstova koje su na ovu temu donosili mediji proteklih tjedana ali i mjeseci, dalo se zaključiti da GDK “Gavella” već ima svog  kandidata.


Još u ožujku, najavljena je “Bandićeva kadrovska križaljka”, prema kojoj na mjesto ravnatelja GDK “Gavella” dolazi glumac Boris Svrtan, koji i prije zaključenja Natječaja, u intervjuu na Z1 (koji se može naći na portal  Teatar.hr),  ističe kako baš on u potpunosti zadovoljava uvjete natječaja i najbolji je kandidat, jer usljed 28 godina igranja u ansamblu – izvrsno poznaje to kazalište.


Portal Teatar.hr objavio je i program kandidatkinje za ravnateljicu Snježane Banović, koji na 63 stranice precizno donosi plan rada najvažnijeg dramskog kazališta u zemlji za naredne  četiri godine. Boris Svrtan odbio je dati svoj program na uvid javnosti preko stranica portal Teatar.hr., navodeći da će biti objavljen na stranicama GDK “Gavella”.