Gostovanje

Beogradski “Kerovi” u riječkom HKD-u

Davor Mandić

Aleksandar Srećković-Kubura i Srđan Timarov glume pse: ukupno 14 likova, odnosno 14 različitih rasa pasa. Svaki pas nosi karakteristike svoje rase, no primjećuje se da liče i na svoje gospodare, pa tako imaju i neke od karakteristika ljudskog bića



RIJEKA Beogradska hit-predstava »Kerovi«, u režiji Erola Kadića, na putu preko Zagreba do Poreča i Pule svratit će i do Rijeke. Riječka premijera zakazana je u petak, 3. ožujka u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u 20 sati.


Predstava je rađena po tekstu Cristophera J. Johnsona, australskog redatelja i glumca, čiji je originalni tekst »The Dog Logs« izvođen na pozornicama širom svijeta, a u režiji Erola Kadića stigla je i u regiju.


Najava predstave kaže da je u njenom fokusu neobična tema. Kerovi, odnosni psi, pa još u komediji. A o komediji je riječ, u kojoj su glavni glumci Aleksandar Srećković-Kubura i Srđan Timarov.




Aleksandar i Srđan glume pse: ukupno 14 likova, odnosno 14 različitih rasa pasa. Svaki pas nosi karakteristike svoje rase, no primjećuje se da liče i na svoje gospodare, pa tako imaju i neke od karakteristika ljudskog bića.


Od rotvajlera koji ima problema sa susjedima, mješanca koji u poznim godinama otkriva ljubav, do hrta koji je opsjednut svojim izgledom, predstava »Kerovi« donosi svijet iz perspektive ljudima najprivrženije životinje, psa.


– Kao i ljudski, i pseći životu obiluju najrazličitijim situacijama i emocijama – kaže Aleksandar Srećković-Kubura, uz očekivanje da će reakcije publike biti kao i reakcije postave prilikom susreta s tekstom: od urnebesnog smijeha do dubokih emocija.


Aleksandar Srećković-Kubura hrvatskoj je publici poznatiji po ulogama u novelama-sapunicama »Ponos Ratkajevih« i »Zakon ljubavi« te po ulozi Babuna u seriji »Vratiće se rode«.


Srđan Timarov jedan je od trenutno najangažiranijih kazališnih glumaca, a publika ga može poznavati po filmskoj ulozi Koste u svim dijelovima filma »Montevideo, bog te video«. Glumio je i u seriji »Cvat lipe na Balkanu« te u filmovima »Sveti Georgije ubiva aždahu«, »Stvaranje sveta«, »Državni posao« i drugima.