UO Kabinet

Autorski projekt Ivane Kalc i Jerka Marčića: U petak premijera predstave “Naša stvar”

Kim Cuculić

Foto: Roni Brmalj

Foto: Roni Brmalj



RIJEKA Umjetnička organizacija Kabinet najavljuje premijeru predstave »Naša stvar«, koju autorski potpisuju i izvode Ivana Kalc i Jerko Marčić, a bit će održana u petak, 28. listopada, u 20 sati na sceni Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku. »Naša stvar« zahvaća situaciju bračnog para u trenutku njihove odluke da napuste svoj dotadašnji život.


Njihova su pitanja svakodnevna i razumljiva, te se protežu i na sve prisutniji trend mladih Hrvata koji, maštajući o odlasku, tragaju za prosperitetom, u financijskom i moralnom smislu.


Autori Ivana Kalc i Jerko Marčić bave se istom temom kao i likovi koje igraju, kroz poziciju izvođača (glumca i plesačice). Njihove su teme zajedničke: od želje za kretanjem i promjenom, do potrebe za sigurnošću i stabilnošću. Kroz naučeno, stereotipno, ponavljano, u tijelu ukorijenjeno, u gesti i riječi ustaljeno, oni traže odgovore na pitanje može li se danas (na sceni) dogoditi nešto novo ili smo zapeli u beskonačnom krugu već viđenog.




Ulaznice se mogu kupiti sat vremena prije početka predstave na blagajni HKD-a na Sušaku, a reprizna izvedba slijedi 29. listopada u 20 sati.