Kazalište Ulysses

Ansambl “Antigone” unatoč stalnom pljusku odigrao predstavu do kraja

Vinko Peršić



MALI BRIJUN – Treća izvedba predstave “Antigona – 2000 godina kasnije” u ovogodišnjoj sezoni kazališta Ulysses bila je praćena glasnim aplauzom više stotina gledatelja koji su, unatoč jakoj kiši koja je neumorno padala tijekom cijele izvedbe, skandirali glumačkom ansamblu predvođenim Majom Izetbegović i Radom Šerbežijom, tražeći da, unatoč nemogućim vremenskim uvjetima, predstavu igraju do kraja.


Stotine gledatelja skrivalo su se pod kišobranima i kabanicama koje im je podijelio Ulyssesov tim i s iznimnom pažnjom pratili su i ispratili glumce koji su hrabro odigrali predstavu od prve do posljednje scene.


“Naša se publika pokazala božanstvenom. Njihov interes i ohrabrili su nas da prkosimo pljusku, grmljavini i munjama te našu  “Antigonu” izguramo do kraja. Nisam često igrao u vremenskim (ne)prilikama kakve su nas zatekle preksinoć u tvrđavi Minor, ali vrijedilo je svake minute. Aplauz kojim nas je publika nagradila pamtit ću zauvijek” – ponosno je rekao Rade Šerbedžija.




Njegovi kolege, Maja Izetbegović u ulozi Antigone i Kćeri, Dženana Džanić u ulozi Izmene i Mlađe kćeri, Ermin Bravo u ulozi Hemona i Sina, Damir Urban u ulozi Tiresije, Katarina Bistrović Darvaš u ulozi Euridike i Majke, Jelena Lopatić u ulozi Zborovođe, Vedad Suljagić u ulozi Dječaka te studenti za glumu pri Akademiji scenskih umjetnosti Sarajevo i Studija “Gluma i mediji” Sveučilišta u Rijeci publici su priredili istinski kulturni spektakl koji je zbog jedinstvenog ambijentalnog ugođaja u tvrđavi Minor na Malom Brijunu najbolja pozivnica svima da se pridruže izvedbama do kraja sezone.