Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
26. siječnja 2020.
Izložba u sklopu festivala Photori

U sklopu festivala Photori u Rijeci otvara se izložba "Fotografkinje izvan domovine"

Rad Anne Sircove
Rad Anne Sircove
Autor:
Objavljeno: 4. rujan 2018. u 11:17 2018-09-04T11:17:00+02:00

Kako kaže kustosica izložbe Lavoslava Benčić riječ je o izložbi fotografije i videa koja povezuje devet autorica, vrlo različitih u pristupu i oblikovanju fotografskog izraza

RIJEKA Izložba »Fotografkinje izvan domovine« bit će otvorena u četvrtak, 6. rujna u Muzeju grada Rijeke u 20 sati u kontekstu riječkog festivala fotografije Photori.

Kako kaže kustosica izložbe Lavoslava Benčić riječ je o izložbi fotografije i videa koja povezuje devet autorica, vrlo različitih u pristupu i oblikovanju fotografskog izraza.

– Njihova je bitna poveznica da su zbog obrazovanja i obiteljskih razloga napustile svoju domovinu, a njihovo poimanje segmenata nove okoline očito je u izboru djela za ovu izložbu – kaže Benčić.

Predstavit će se: Anna Sircova (Latvija/Danska), Teza Soe (Mijanmar/Engleska), Judy Jheung (Hong Kong/Kanada), Jelena Savić (BiH/Portugal), Beatriz Bajuelos (Kuba/SAD), Julija Naskova (Makedonija/Kina), Nino Bektashashvili (Gruzija, Slovenija), Yuliya Molina (Ukrajina, Hrvatska) i Maria Teresa Scarabello (Italija/Japan).

Photori, Fotografkinje izvan domovine

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu