Studentski radovi

“Tišina 2.0.”: Sutra u Kortilu izložba riječke akademske slikarice Sanje Jureško

Davor Mandić



RIJEKA Riječka akademska slikarica Sanja Jureško priprema izložbu »Tišina 2.0«, koja će biti otvorena sutra u galeriji »Kortil« u 19 sati.


Kako se kaže u najavi izložbe, nakon sudjelovanja na međunarodnim umjetničkim rezidencijama i kolonijama u Mađarskoj, Sloveniji i Belgiji te samostalnih izložbi u Zagrebu i Splitu, umjetnica napokon izlaže u svom rodnom gradu. Na izložbi »Tišina 2.0« predstavlja se serijom radova na kojoj je počela raditi još tijekom svojih studentskih dana na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti. U seriji je vidljiv internacionalni utjecaj i odmak od preokupacija domaće scene.


– Autorica publici ne servira ideju punu općih mjesta o propadanju kvalitete života uslijed dominacije tehnologije i masovnih medija. Ona nepretenciozno stvara priliku za djelovanjem individue u kreaciji vlastitog, novog pristupa okolini i društvu, priliku za pojedinca da osmisli svoj vlastiti mir. Jer Jureško se u ovom procesu ne obraća masama, već pojedincu – kaže kustos Anđelko Mihanović.Izložba je otvorena do 20. travnja.