Galerija Principij

Rijeka za vječnost: “Prkos” Kristijana Vučkovića najbolja fotografija

Nela Valerjev Ogurlić

Kristijan Vučković, Foto: Vedran Karuza

Kristijan Vučković, Foto: Vedran Karuza

Na natječaju za izložbu koju Fotoklub Rijeka organizira u povodu blagdana sv. Vida sudjelovala su 62 autora iz cijele Hrvatske s ukupno 343 fotografije



RIJEKA U Galeriji Principij otvorena je izložba »Rijeka za vječnost«, na kojoj četrdesetero autora predstavlja fotografije riječkih motiva, među kojima je najboljom ocijenjena fotografija »Prkos« autora Kristijana Vučkovića.


Na natječaju za izložbu koju Fotoklub Rijeka organizira u povodu blagdana sv. Vida sudjelovala su 62 autora iz cijele Hrvatske s ukupno 343 fotografije, a najboljih 40 odabrao je žiri u sastavu: Sabrina Žigo i Marija Lazanja Dušević, kustosice Muzeja grada Rijeke, te Petar Fabijan, fotografski autor u statusu slobodnog umjetnika.


Druga nagrada pripala je Gordani Kvajo za fotografiju »Noć za pamćenje«, a treća Danijeli Macuri za fotografiju »Hodači«.




Prema ocjeni žirija koji je zasebno vrednovao radove i za izložbu odabrao 70 posto tih fotografija, autori su u cjelini gledano na natječaj ponudili ostvarenja vrlo visoke kvalitete. Uz tri nagrade dodijeljeno je i pet ravnopravnih pohvala: Stanislavu Juretiću, Lindi Blažić Mirošević, Vinku Kalčiću, Eriki Peran i Marku Buntiću.


Izložba se može razgledati do 20. lipnja.