Nepotpuno kao značajno

Riječki umjetnik Igor Eškinja na izložbi u Madridu

Nela Valerjev Ogurlić

Igor Eškinja je zastupljen s četiri rada, od kojih je instalacija »Flood« realizirana povodom samostalne izložbe u CAB-Burgos, održane 2008. godine. Ta je instalacija prikazana i 2010. godine u kustoskoj koncepciji Luca Tuymansa na izložbi »Reality of lowest rank« u belgijskom Bruggeu



RIJEKA - Riječki umjetnik Igor Eškinja sudjeluje na izložbi »Nepotpuno kao značajno« (»Lo parcial como significativo«) što se od 12. veljače do 13. travnja održava u Centro de Arte Alconbendas u Madridu.


Radi se o izložbi kolekcije Muzeja za suvremenu umjetnost iz Burgosa (CAB Burgos) koja predstavlja presjek suvremene umjetničke produkcije na međunarodnoj sceni kroz radove renomiranih umjetnika, među kojima su Xavier Veilhan, Georges Rousse, Jorge Pardo, Iván Navarro, Carlos Garaicoa, David Shrigley, Hans Op de Beeck. Radovi su okupljeni oko koncepta djelomičnog, nedovršenog kao mogućnosti za sagledavanje današnjice.


   Igor Eškinja je zastupljen s četiri rada, od kojih je instalacija »Flood« realizirana povodom samostalne izložbe u CAB-Burgos, održane 2008. godine. Ta je instalacija prikazana i 2010. godine u kustoskoj koncepciji Luca Tuymansa na izložbi »Reality of lowest rank« u belgijskom Bruggeu.




   Na izložbi u Madridu sudjeluju i umjetnici Daniel Verbis, Joaquim Chancho, Manuel Saiz, Hernández Pijuan, Manu Muniategui, Francisco Infantte, Hannes Van Severen, Joris Laarman, Carla Arocha i Stephane Schraenen, Magdalena Correa, Florentino Díaz, Nati Bermejo, Eugenio Marchesi, Javier Calleja, Javier Arce, Meiro Koizumi, Julia Oschatz, Hiraki Sawa te Gonzalo Puch i Eulalia Valldosera.