Grožnjan Ex tempore

Pobjednica Barbara Cetina iz Rijeke

Marijan Rimanić

Nagrađeni sudionici grožnjanskog Ex tempora koji je okupio 363 umjetnika / Snimio M. RIMANIĆ

Nagrađeni sudionici grožnjanskog Ex tempora koji je okupio 363 umjetnika / Snimio M. RIMANIĆ

Drugu nagradu dobio je Anen Šimoković, također iz Rijeke, a treću Helene Hotzendorfer iz Graza



GROŽNJAN Pobjednica 22. Međunarodnog slikarskog natječaja Grožnjan Ex tempore je Barbara Cetina iz Rijeke, a pripala joj je nagrada od 2.500 eura. Druga nagrada i 1.500 eura pripala je Anenu Šimokoviću, također iz Rijeke, a treću nagradu i 1.000 eura dobila je Helene Hotzendorfer iz Graza.


Nagradu grada Grožnjana vrijednu 1.000 eura dobila je Mesi List, također iz Graza. Tako je odlučio međunarodni žiri povjesničara i kritičara umjetnosti i galerista u sastavu: Renzo Grigolon, Chiara Pirozzi, Giovanna Felluga, Majda Božeglav Japelj, Lorella Limoncin Toth i Eugen Borkovsky.


U Grožnjanu, koji ove godine slavi 50. obljetnicu utemeljenja »Grožnjana – grada umjetnika«, tako je završen 22. Međunarodni slikarski natječaj Ex tempore na kojem je sudjelovalo 363 slikara iz Hrvatske, Italije, Slovenije i Austrije. Oni su, da bi sudjelovali na natječaju kojem je tema bila »Grožnjan – istarski krajolik«, ovjerili 572 podloge, od kojih je 455 kao gotove slike predano na ocjenjivanje.




Ovom manifestacijom koja je slikama okupirala gotovo cijeli grad, Grožnjan još je jednom potvrdio da mu epitet »grada umjetnika« doista pripada. Osim velikog broja umjetnika, Grožnjan je proteklog vikenda pohodio i veliki broj ljubitelja slikarstva koji su imali prilike vidjeti kako umjetnici iz šire regije promišljaju i doživljavaju grožnjanski krajolik.