Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
15. prosinca 2019.
Istraživačka platforma

Keramički laboratorij II u Galeriji Juraj Klović

Snimio Vedran KARUZA / NL arhiva
Snimio Vedran KARUZA / NL arhiva
Autor:
Objavljeno: 1. lipanj 2017. u 12:17 2017-06-01T12:17:00+02:00

Sagledavajući keramiku unutar prostorno-vizualnih i medijskih kategorija suvremene umjetnosti, projekt je koncipiran kao platforma za stimuliranje eksperimentalnog stvaralaštva u mediju keramike, za nova iskustva i za nove strategije u ovome mediju

RIJEKA Keramički laboratorij II, istraživačka platforma i inkubator za mlade talente, bit će otvoren u Galeriji »Juraj Klović« HDLU-a Rijeka u četvrtak, 1. lipnja u 19 sati. Riječ je o drugom dijelu istoimenog istraživačko-edukativnog projekta koji je osmišljen 2016. i tada u svom prvom izdanju realiziran.

Sagledavajući keramiku unutar prostorno-vizualnih i medijskih kategorija suvremene umjetnosti, projekt je koncipiran kao platforma za stimuliranje eksperimentalnog stvaralaštva u mediju keramike, za nova iskustva i za nove strategije u ovome mediju.

Autorica koncepcije i kustosica izložbe je Višnja Slavica Gabout, a izlažu: Željka Bračko (Varaždin), Smiljana Brezovec Meštrić (Varaždin), Ivančica Cvitić Znidarčić (Zagreb), Nadica Eichhorn (Zagreb), Lucija Gudlin (Zagreb), Đurđica Horvat (Zagreb), Mladen Ivančić (Rijeka/Opatija), Pamela Ivanković (Zagreb/Grožnjan), Željka Korbar (Zagreb), Višnja Markovinović (Zagreb), Karel Pavlinc (Padna/Grožnjan), Marta Pavlinc (Padna/Grožnjan), Simon Pavlinc (Grožnjan), Vladimir Pecić (Zagreb), Danijela Pičuljan (Varaždin/Zagreb), Zdenka Pozaić (Zagreb), Karmen Ptičar (Zagreb), Liljana Smodlaka (Split), Sanja Stani (Zagreb), Bojana Švertasek (Zagreb), Marina Tudjina Badurina (Zagreb), Dražen Vitolović (Rijeka), Ivančica Vončina (Zagreb) i Dani Žbontar (Ljubljana).

U sklopu otvorenja izložbe bit će predstavljena knjiga Višnje Slavice Gabout »Keramika i suvremena umjetnost« u izdanju ULUPUH-a.

Organizator je hrvatska Udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti, a partneri su Škola primijenjene umjetnosti i dizajna iz Zagreba i Akademija primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci te HDLU Rijeka. Izložba je otvorena do 14. lipnja.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.