Izložba

“Jennifer Lyn Morone Inc” u galeriji Filodrammatice

Davor Mandić

Za svoj je umjetnički rad Morone dobila posebno priznanje na festivalu Ars Electronica u Linzu, jednom od značajnijih novomedijskih umjetničkih festivala u Europi i nekolicine vodećih u svijetu, kaže se u najavi izložbe



RIJEKA Udruga Drugo more od 20. lipnja do 8. srpnja u galeriji Filodrammatice organizira izložbu »Jennifer Lyn Morone Inc«, istoimene američke konceptualne umjetnice koja je 2014. godine samu sebe registrirala kao korporaciju. Otvorenje izložbe bit će u utorak, 20. lipnja u 20 sati.


Za svoj je umjetnički rad Morone dobila posebno priznanje na festivalu Ars Electronica u Linzu, jednom od značajnijih novomedijskih umjetničkih festivala u Europi i nekolicine vodećih u svijetu, kaže se u najavi izložbe.


Zašavši u dugu tradiciju subverzivne afirmacije, Morone koristi radikalnu ironiju kako bi snažno i jasno prevela načine djelovanja ekstremnog kapitalizma. S naglaskom na određivanje vrijednosti pojedinca u odnosu na društvo, umjetnica svojim poslovnim modelom razotkriva sustav u kojem besplatno pružamo vlastite podatke korporacijama koje od njih ostvaruju ogroman profit.




Na izložbi će biti predstavljeni proizvodi tvrtke koji se temelje na prošlim iskustvima, trenutnim sposobnostima, budućim potencijalom i podacima iz životne svakodnevice Jennifer Lyn Morone. Među izlošcima će se, primjerice, moći vidjeti dijamante dobivene od materijala umjetničine kose i parfeme koji se temelje na molekulama njezinih feromona.